Mázas csirkeszárny

Elkészítési idő: több mint 2 óra Munkaidő: 30 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Mázas csirkeszárny
Adag: 15-20 főre (40 )
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
1 és ¼ dl barbecue szósz
200 dkg csirkeszárny
2 gerezd zúzott fokhagyma
1 evőkanál szezámolaj
2 evőkanál paradicsommártás
2 evőkanál szójaszósz
2 evőkanál ecet

Elkészítés:

1. Minden zsiradékot levágunk a csirkeszárnyról. Kis lángon összekeverjük a barbecue-mártást, a dzsemet, az ecetet, a szójaszószt, a paradicsommártást, az olajat és a fokhagymát.

2. Hagyjuk hűlni egy kicsit, ráöntjük a csirkeszárnyra, és alaposan összekeverjük. Letakarjuk, és a hűtőben pácoljuk legalább 2 órán át.

3. A sütőt 180 fokra (gáz: 4) előmelegítjük. Leszűrjük a csirkét, a páclét félretesszük.

4. Vékonyan kiolajozott tepsiben sütjük a csirkét 45 percig. Önthetünk alá egy kis vizet, nehogy leragadjon. Félidőben megfordítjuk, közben kenegetjük a páclével.

Friss és semleges, száraz, üde, fiatalon fogyasztandó fehérbor illik hozzá.
Mázas csirkeszárny
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1875 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Nélkülözhetetlen vendégváró falatok Nélkülözhetetlen vendégváró falatok
(Vince Kiadó, 2004)

A vendégváró falatok a szakácsművészet modern, rugalmas és látványos elemei. Gusztusos "apróságok" elegáns tálalásban - a hangsúly mégis mindenkor az egyszerűségen és az ízléses tálaláson van. Sem kés, sem villa nem... bővebben...
Mázas csirkeszárny
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Nélkülözhetetlen vendégváró falatok Nélkülözhetetlen vendégváró falatok
(Vince Kiadó, 2004)

A vendégváró falatok a szakácsművészet modern, rugalmas és látványos elemei. Gusztusos "apróságok" elegáns tálalásban - a hangsúly mégis mindenkor az egyszerűségen és az ízléses tálaláson van. Sem kés, sem villa nem... bővebben...
cikkek