Marhahúsos-babos tészta

Adag: 10-12 főre (30 darab)
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
30 dkg darabolt konzerv vörös vesebab
20 dkg darabolt konzervparadicsom
½ kiskanál
másfél csésze marhahús-alaplé
1 kiskanál sütőpor
12 dkg reszelt cheddar sajt
12 dkg hideg, kockára vágott vaj
1 evőkanál olaj
¼ kiskanál chilipor
1 gerezd zúzott fokhagyma
1 kisebb apróra vágott hagyma
36 dkg finomliszt
vagy
36 dkg masa harina
A tálaláshoz:
ízlés szerint tejföl

Elkészítés:

1. Olajat hevítünk egy serpenyőben. Beletesszük a hagymát, és kis lángon 3-4 percig puhára pároljuk. Nagyobb lángon hozzáadjuk a darált húst, és barnára pirítjuk. Beletesszük a fokhagymát, a chilit, a paradicsomot és 1,2 dl erőlevest. Felforraljuk, majd kis lángon 35 percig főzzük, amíg besűrűsödik. Belekeverjük a babot, és hagyjuk kihűlni.

2. Vékonyan kiolajozunk egy 30 lyukú mély muffinsütőt. A masa harinát, a sütőport és 1/2 kiskanál sót egy tálban összekeverjük. Belemorzsoljuk a vajat, és kézzel addig keverjük, amíg zsemlemorzsa állagú tésztát kapunk. Mélyedést nyomunk a közepébe, és egy sima pengéjű késsel belekeverjük a maradék erőlevest, majd kézzel egy nagy labdává formáljuk a tésztát. Elharmadoljuk, két részt két sütőpapír közt kinyújtunk és 7 cm átmérőjű köröket vágunk belőlük. Kibéleljük a tésztával a muffinsütőt. Levágjuk a szélét, és eltesszük a maradékot.

3. A sütőt 200 fokra (gáz: 6) előmelegítjük. A tölteléket a tésztába kanalazzuk, és megszórjuk cheddar sajttal. Kinyújtjuk a maradék tésztát, és 4 cm átmérőjű köröket vágunk. A körök széleit megkenjük vízzel, majd befedjük a töltött tésztát. A széleit levágjuk, és összenyomjuk; 20-25 percig sütjük, amíg ropogós lesz és világosbarna. Tejföllel tálaljuk.

Marhahúsalaplé

Kép nélkül
150 dkg húsos borjúcsont vagy
150 dkg húsos marhacsont
1 szál apróra vágott póréhagyma
1 db apróra vágott szárzeller
2 evőkanál paradicsompüré
1 db negyedekre vágott hagyma
40 dl víz
6 szem bors
2 db apróra vágott sárgarépa

1. A marha- vagy borjúcsontot 230 C fokra melegített sütőben 40 percig pirítjuk. A sütési idő felénél hagymát, sárgarépát, póréhagymát és szárzellert adunk hozzá (1. kép).

2. Az egészet tiszta fazékba tesszük. Vizet, sűrített paradicsomot, bouquet garnit is adunk hozzá. 3-4 órán át főzzük, közben többször lemerjük a tetejét (2. kép).

3. A levet adagonként finom lyukú szűrőn tálba öntjük (3. kép). A szilárd hozzávalókat merőkanállal kissé kinyomkodjuk. Utána hűtőszekrénybe tesszük.

Marhahúsos-babos tészta
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 2295 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Nélkülözhetetlen vendégváró falatok Nélkülözhetetlen vendégváró falatok
(Vince Kiadó, 2004)

A vendégváró falatok a szakácsművészet modern, rugalmas és látványos elemei. Gusztusos "apróságok" elegáns tálalásban - a hangsúly mégis mindenkor az egyszerűségen és az ízléses tálaláson van. Sem kés, sem villa nem... bővebben...
Marhahúsos-babos tészta
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Nélkülözhetetlen vendégváró falatok Nélkülözhetetlen vendégváró falatok
(Vince Kiadó, 2004)

A vendégváró falatok a szakácsművészet modern, rugalmas és látványos elemei. Gusztusos "apróságok" elegáns tálalásban - a hangsúly mégis mindenkor az egyszerűségen és az ízléses tálaláson van. Sem kés, sem villa nem... bővebben...
twitter