Zöldség fehérborban

Elkészítési idő: 110 perc Munkaidő: 60 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Zöldség fehérborban
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
1 dl fehérbor
10 dkg zöld, darabolt zöldbab
10 dkg fejtett zöldborsó
1 nagy hasábokra vágott sárgarépa
2 fej összevágott vöröshagyma
2 szál darabolt szárzeller
½ db hasábokra vágott édesköménygumó
2 nagy hámozott, darabolt paradicsom
10 dkg csíkokra vágott, húsos szalonna
2 evőkanál olívaolaj
ízlés szerint
ízlés szerint őrölt bors

Elkészítés:

1. A szalonnát az olajon teflonserpenyőben szép barnára kisütjük, majd a hagymát megfonnyasztjuk rajta. A hasábokra vágott répát, a zellerszárat (ha van, édesköményt) belerakva megsózva 5 percig pároljuk.

2. A borral meg a kockából készült levessel felöntjük, és addig pároljuk, amíg a saját levét el nem főtte. Ekkor a kimagozott, hámozott, darabolt paradicsomot is belekeverjük, még 5-10 percig a tűzön hagyjuk.

3. Egy másik edényben a borsót és a zöldbabot megfőzzük, szűrőlapáttal hideg vízbe átszedjük. Leszűrjük, és a többi zöldséggel összekeverjük. 3-5 percig együtt pároljuk, kissé megsózzuk, megborsozzuk. Tálalás előtt a sós, pirított földimogyoróval megszórjuk. Melegen, hidegen egyaránt nagyszerű.

Bármelyik zöldségféléből elkészíthető, amelyet kedvelünk. Az alábbi alaprecept kedvünk szerint variálható, csak egy szabályt jó betartani: minél többféle ízű, színű zöldségfélét kell összeválogatni hozzá.
Fedő nélkül, kis lángon kell a zöldséget párolni, csak így párolog el a leve. Ha keleties ízt akarunk kölcsönözni ennek a kitűnő köretnek, földimogyoró helyett pirított szezámmaggal szórjuk meg, és só helyett szójamártással ízesítjük.
Zöldség fehérborban
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1217 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Zöldségek Zöldségek
(Vince Kiadó, 2007)

A megszokott köreteken kívül szánjunk más szerepet is a zöldségeknek! Hiszen a felhasználható alapanyagok listája igazán impozáns, hogy csak néhányat soroljunk: cukkini, padlizsán, paprika, paradicsom, zöldbab, spárga, zeller. S... bővebben...
Zöldség fehérborban
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Zöldségek Zöldségek
(Vince Kiadó, 2007)

A megszokott köreteken kívül szánjunk más szerepet is a zöldségeknek! Hiszen a felhasználható alapanyagok listája igazán impozáns, hogy csak néhányat soroljunk: cukkini, padlizsán, paprika, paradicsom, zöldbab, spárga, zeller. S... bővebben...
google+