Zöldség fehérborban



Elkészítés:
1. A szalonnát az olajon teflonserpenyőben szép barnára kisütjük, majd a hagymát megfonnyasztjuk rajta. A hasábokra vágott répát, a zellerszárat (ha van, édesköményt) belerakva megsózva 5 percig pároljuk.
2. A borral meg a kockából készült levessel felöntjük, és addig pároljuk, amíg a saját levét el nem főtte. Ekkor a kimagozott, hámozott, darabolt paradicsomot is belekeverjük, még 5-10 percig a tűzön hagyjuk.
3. Egy másik edényben a borsót és a zöldbabot megfőzzük, szűrőlapáttal hideg vízbe átszedjük. Leszűrjük, és a többi zöldséggel összekeverjük. 3-5 percig együtt pároljuk, kissé megsózzuk, megborsozzuk. Tálalás előtt a sós, pirított földimogyoróval megszórjuk. Melegen, hidegen egyaránt nagyszerű.