Meleg mustáros lencsesaláta

Elkészítési idő: több mint 2 óra Munkaidő: 15 perc könnyen elkészíthető olcsó
Meleg mustáros lencsesaláta
Adag: 6 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
25 dkg lencse
1 kis fej fejes saláta
10 dkg húsos, kockára vágott füstölt szalonna
5 dl konzerv csirkehúsleves
10 dkg kockára vágott sárgarépa
½ fej összevágott vöröshagyma
5 dkg vaj
ízlés szerint
ízlés szerint őrölt bors
A vinegrett-mártáshoz:
1 dl olívaolaj
2 kiskanál fehér borecet
1 evőkanál mustár
1 csokor összevágott petrezselyem
ízlés szerint
ízlés szerint őrölt bors

Elkészítés:

1. A lencsét egy éjszakán át hideg vízben áztatjuk, majd leszűrjük.

2. Az összevagdalt húsos füstölt szalonnát a vajon kisütjük, majd a hagymát megfonnyasztjuk benne. A répát beleforgatva 1-2 percig sütjük, majd a lencsét beleöntve a kockából készült levessel leöntjük, és megborsozva puhára fűzzük.

3. A zöldséges lencsét leszűrjük, majd egy nagy tálba áttöltjük.

4. A vinegrett-mártáshoz a mustárt az ecettel simára keverjük, megsózzuk, megborsozzuk, és élénken keverve először csak cseppenként az olajat beleöntjük. Végül nagy csokor petrezselyemmel ízesítjük.

5. A mártást a lencsére öntjük, ha kell, utánasózzuk, megforrósítjuk, és megmosott, megszikkasztott salátalevelekkel bélelt tálba halmozzuk.

Lencsét általában újévkor, főleg főzelékként eszünk, mert a babona azt tartja, hogy akkor az év során bőven lesz pénzünk. Pedig salátának elkészítve is kitűnő, és egész évben nagyszerű köret, főleg ha melegen tálaljuk.
Meleg mustáros lencsesaláta
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 3412 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Zöldségek Zöldségek
(Vince Kiadó, 2007)

A megszokott köreteken kívül szánjunk más szerepet is a zöldségeknek! Hiszen a felhasználható alapanyagok listája igazán impozáns, hogy csak néhányat soroljunk: cukkini, padlizsán, paprika, paradicsom, zöldbab, spárga, zeller. S... bővebben...
Meleg mustáros lencsesaláta
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Zöldségek Zöldségek
(Vince Kiadó, 2007)

A megszokott köreteken kívül szánjunk más szerepet is a zöldségeknek! Hiszen a felhasználható alapanyagok listája igazán impozáns, hogy csak néhányat soroljunk: cukkini, padlizsán, paprika, paradicsom, zöldbab, spárga, zeller. S... bővebben...
hírlevél