Rokfortos brokkolipüré

| Brokkolipüré receptek
Elkészítési idő: 30 perc Munkaidő: 10 perc könnyen elkészíthető olcsó
Rokfortos brokkolipüré
Adag: 4-6 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
45 dkg brokkoli
5 dkg morzsolt márványsajt
vagy
5 dkg reszelt márványsajt
1 és ¼ dl víz
4 dkg vaj
ízlés szerint őrölt bors
ízlés szerint

Elkészítés:

1. A brokkolit szétbontjuk, a rózsákat levágjuk, és a szárat nagyon vékonyan felszeleteljük.

2. A szárat a vajon nagyon kis lángon 10 percig pároljuk, de nem pirítjuk meg. A rózsákat összevagdalva hozzáadjuk, a vízzel felöntjük, és fedő nélkül 5 percig a tűzön hagyjuk. Leszűrjük, turmixoljuk, majd az edénybe visszatöltve a sajtot is belekeverjük. Megborsozzuk, és ha a sajt nem túl sós, meg is sózzuk.

3. Két evőkanállal gömböt formázunk, úgy halmozzuk egy kis tányérra.

Nemcsak pecsenyék, sült halak kísérője lehet, de kis tálkába halmozva, sós kekszet kínálva hozzá nagyszerű borkorcsolya is.
Pecsenyék köreteként, de akár önmagában, pirítósra kenve kitűnő hideg pástétom. A sajtot csak az utolsó pillanatban keverjük bele.
Rokfortos brokkolipüré
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 3035 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Zöldségek Zöldségek
(Vince Kiadó, 2007)

A megszokott köreteken kívül szánjunk más szerepet is a zöldségeknek! Hiszen a felhasználható alapanyagok listája igazán impozáns, hogy csak néhányat soroljunk: cukkini, padlizsán, paprika, paradicsom, zöldbab, spárga, zeller. S... bővebben...
Rokfortos brokkolipüré
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Zöldségek Zöldségek
(Vince Kiadó, 2007)

A megszokott köreteken kívül szánjunk más szerepet is a zöldségeknek! Hiszen a felhasználható alapanyagok listája igazán impozáns, hogy csak néhányat soroljunk: cukkini, padlizsán, paprika, paradicsom, zöldbab, spárga, zeller. S... bővebben...
lexikon