Mexikói csirkecomb

Elkészítési idő: 55 perc Munkaidő: 35 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Mexikói csirkecomb
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
8 db csirkecomb
40 dkg konzerv, darabolt paradicsom
13 dkg morzsolt kukorica
1 kávéskanál őrölt chilipaprika
1 fej finomra vágott hagyma
2 evőkanál sűrített paradicsom
2 evőkanál olaj
1 kávéskanál őrölt koriander
ízlés szerint bors
ízlés szerint
A tálaláshoz:
igény szerint rizs

Elkészítés:

1. Nagy serpenyőben felhevítjük az olajat és mérsékelt lángon enyhén barnára pirítjuk a combokat (1. kép). Szűrőlapáttal kiszedjük és félretesszük.

2. A serpenyőbe tesszük a hagymát és 3-4 percig pároljuk. Megszórjuk a chilivel meg a korianderrel és néhány másodpercig kevergetjük. Hozzáadjuk a paradicsomot a levével meg a pürével együtt (2. kép), és jól összedolgozzuk.

3. Visszatesszük a serpenyőbe a húst és 20 percig kis lángon főzzük, míg megpuhul. Ráöntjük a kukoricát (3. kép), további 3-4 percig forraljuk, közben sóval, borssal ízesítjük.

4. A húst rizzsel és színes paprikasalátával tálaljuk.

Mexikói csirkecomb Mexikói csirkecomb Mexikói csirkecomb
Az erősen fűszerezett, pl. chilivel készült mexikói ételek nemigen alkalmasak a mélyhűtésre, mert csípősségük fokozódik tőle, ráadásul bizonyos idő után mellékízük támad.
Mexikói csirkecomb
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 4065 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Csirke
Csirke
(Vince Kiadó, 2004)

A csirkehús nemcsak egészséges, hanem rendkívül sokféleképpen lehet feldolgozni, és ezért kiválóan alkalmas ínycsiklandozó ételek egész seregének elkészítéséhez. Ez az ötletekben gazdag szakácskönyv 120 receptet mutat be a... bővebben...
Mexikói csirkecomb
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Csirke
Csirke
(Vince Kiadó, 2004)

A csirkehús nemcsak egészséges, hanem rendkívül sokféleképpen lehet feldolgozni, és ezért kiválóan alkalmas ínycsiklandozó ételek egész seregének elkészítéséhez. Ez az ötletekben gazdag szakácskönyv 120 receptet mutat be a... bővebben...
ételfotó