Zöldséges lasagne

Zöldséges lasagna

Adag: 6 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
1 db rózsáira bontott karfiol
4 db hámozott, összevágott paradicsom
25 dkg rózsáira bontott brokkoli
20 dkg szeletelt sárgarépa
1 fej kis méretű, szeletelt vöröshagyma
3 dkg vaj
1 ágacska kakukkfű
8 dkg reszelt ementáli sajt
ízlés szerint
ízlés szerint őrölt bors
A sajtmártáshoz:
3 dkg finomliszt
3 dkg vaj
10 dkg reszelt ementáli sajt
¼ kiskanál reszelt szerecsendió
5 dl tej
¾ dl tejszín
A tésztához:
3 db kissé felvert tojás
30 dkg finomliszt
dl olívaolaj
ízlés szerint

Elkészítés:

1. A tésztához a lisztet gyúródeszkára halmozzuk, megsózzuk, a közepébe mélyedést nyomunk, és a tojást meg az olajat beleöntjük. Ujjhegyünkkel apránként összedolgozzuk, majd rugalmas tésztává gyúrjuk. Folpackba csomagolva 20 percig pihentetjük.

2. A sajtmártáshoz a lisztet a vajon kevergetve 3 percig sütjük, a tűzről lehúzzuk, majd a hideg tejet apránként beledolgozzuk. Állandóan keverve mártássá főzzük, majd a tejszínt meg a sajtot is belekeverjük. Reszelt szerecsendióval fűszerezzük. Időnként megkeverve, nehogy megbőrösödjön, kihűtjük.

3. A hagymát a vajon megfonnyasztjuk, a kimagozott, hámozott, darabolt paradicsomot belekeverjük, és sóval, borssal, kakukkfűvel meg babérlevéllel fűszerezzük. 15 percig forraljuk, majd a kakukkfüvet és a babérlevelet kidobjuk.

4. Sós vizet forralunk, és a répát beledobva 4 percig főzzük. Ekkor a brokkolit és a karfiolt is hozzáadjuk, és még 3 percig forraljuk. A zöldséget szűrőlapáttal kiszedve hideg vízzel leöblítjük, és alaposan lecsepegtetjük.

5. A sütőt 190 °C-ra (gáz 5. fokozat) bemelegítjük. A tésztát 1 mm vastagra nyújtjuk, és négy akkora lappá nyújtjuk, amekkora edényben sütni fogjuk. Kis adagokban sós vízben 2-3 percig főzzük, hideg vízzel leöblítjük, és konyharuhára fektetve kihűtjük.

6. A sajt- és paradicsommártást összekeverjük, 15 percig főzzük, majd a zöldséget beleforgatjuk. Ha kell, utánaízesítjük. Egy tűzálló tálat kivajazunk, és a tésztát a zöldséggel rétegezve belerakjuk. A tetejére tészta kerüljön. Sajttal megszórva a sütőben kb. 35 percig sütjük.

A zöldségekkel lerakott, gazdag sajtmártásban megsütött lasagna felséges étel. Akkor a legjobb, ha nem készen vesszük, hanem magunk gyúrjuk a tésztát hozzá.
Zöldséges lasagne
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 3880 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Zöldségek Zöldségek
(Vince Kiadó, 2007)

A megszokott köreteken kívül szánjunk más szerepet is a zöldségeknek! Hiszen a felhasználható alapanyagok listája igazán impozáns, hogy csak néhányat soroljunk: cukkini, padlizsán, paprika, paradicsom, zöldbab, spárga, zeller. S... bővebben...
Zöldséges lasagne
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Zöldségek Zöldségek
(Vince Kiadó, 2007)

A megszokott köreteken kívül szánjunk más szerepet is a zöldségeknek! Hiszen a felhasználható alapanyagok listája igazán impozáns, hogy csak néhányat soroljunk: cukkini, padlizsán, paprika, paradicsom, zöldbab, spárga, zeller. S... bővebben...
szótár