Csípős csirketortilla

Elkészítési idő: 75 perc Munkaidő: 40 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Csípős csirketortilla
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
2 db szárított, szeletelt chilipaprika
6 db lebőrözött, kicsontozott csirkecomb
1 kávéskanál tört római kömény
2 kávéskanál kristálycukor
2 evőkanál olaj
másfél dl tyúkhúsleves
40 dkg konzerv vesebab
40 dkg konzerv paradicsom
2 gerezd apróra vágott fokhagyma
1 fej apróra vágott hagyma
ízlés szerint
ízlés szerint bors
A díszítéshez:
igény szerint szeletelt zöldcitrom
A tálaláshoz:
8 db tortilla
2 és fél dl joghurt
1 nagy érett avokádó

Elkészítés:

1. Nagy serpenyőben vagy wokban felhevítjük az olajat és a csíkokra vágott húst 3 perc alatt aranybarmára pirítjuk. Hozzáadjuk a hagymát és kevergetve pároljuk 5 percig, míg megbarnul. Beleszórjuk a római köményt, a fokhagymát meg a karikára vágott chilit (magvastól) (1. kép) és még egy percig pároljuk.

2. A húshoz adjuk a paradicsomot meg a vesebabot (2. kép), felöntjük a levessel, majd cukorral, sóval, borssal ízesítjük. Felforraljuk és összetörjük benne a paradicsomot. Lefedjük és kis lángon 15 percig gyöngyözve forraljuk. Levesszük a fedőt és kevergetve még 5 percig forraljuk.

3. Félbevágjuk az avokádót, kivesszük a magját és kanállal (3. kép) egy tányérra kapargatjuk a húsát. Összenyomkodjuk és megöntözzük a zöldcitrom kifacsart levével.

4. A megmelegített tortillákat kettesével tányérra tesszük, megtöltjük a húsos keverékkel és meglocsoljuk az avokádóval meg a joghurttal. Zöldcitrom szeletekkel díszítve tálaljuk.

Csípős csirketortilla Csípős csirketortilla Csípős csirketortilla
A vegetáriánus változathoz a csirkehúst lóbabbal helyettesítjük és húsleves helyett zöldséglevessel eresztjük fel.
Ha úgy akarjuk kivenni az avokádó magját, hogy a hús ne sérüljön, egy nagyobb kés élét nyomjuk a magba, majd a kést megcsavarva emeljük ki a magot.

Tyúkhúsalaplé

Kép nélkül
75 dkg tyúkhús
1 szál szárzeller
1 db durvára vágott vöröshagyma
1 db durvára vágott sárgarépa
6 szem bors
4 liter víz

1. Levesnek való tyúk csontját és nyesedékét apróra vágjuk, és a vöröshagymával, sárgarépával és szárzellerrel, borssal, bouquet garnival fazékba tesszük (1. kép). Felöntjük a vízzel.

2. Felforraljuk, és a levet 2-3 órán át lassan főzzük. A felszínéről közben lemerjük a habot. A levet tiszta edénybe átszűrjük (2. kép), és hagyjuk kihűlni.

3. A levet egy éjszakára hideg helyre tesszük, és a megdermedt zsírt leszedjük a tetejéről (3. kép). Ha nincs időnk a hűtésre a zsírt konyhai papírtörlővel is leitathatjuk róla. 1,5-2,0 liter lesz belőle.

Csípős csirketortilla
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1689 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Csirke
Csirke
(Vince Kiadó, 2004)

A csirkehús nemcsak egészséges, hanem rendkívül sokféleképpen lehet feldolgozni, és ezért kiválóan alkalmas ínycsiklandozó ételek egész seregének elkészítéséhez. Ez az ötletekben gazdag szakácskönyv 120 receptet mutat be a... bővebben...
Csípős csirketortilla
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Csirke
Csirke
(Vince Kiadó, 2004)

A csirkehús nemcsak egészséges, hanem rendkívül sokféleképpen lehet feldolgozni, és ezért kiválóan alkalmas ínycsiklandozó ételek egész seregének elkészítéséhez. Ez az ötletekben gazdag szakácskönyv 120 receptet mutat be a... bővebben...
szótár