Gyümölcsös csirkecurry

Elkészítési idő: több mint 2 óra Munkaidő: 65 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Gyümölcsös csirkecurry
Adag: 4-6 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
90 dkg durvára vágott csirkehús
32 db apró szemű, durvára vágott hagyma
3 db kockára vágott alma
1 db kockára vágott ananász
12 dkg mazsola
4 gerezd zúzott fokhagyma
1 evőkanál méz
másfél dl tejföl
6 dkg liszt
1 evőkanál olaj
2 evőkanál Worcestershire szósz
3 evőkanál csípős currypaszta
ízlés szerint
ízlés szerint bors
A tálaláshoz:
igény szerint rizs
igény szerint cikkekre vágott narancs

Elkészítés:

1. Nagy serpenyőben felhevítjük az olajat. A csirkehúst fűszeres lisztbe forgatjuk és 4 perc alatt aranybarnára pirítjuk Nagyobb lábosba áttesszük és melegen tartjuk.

2. A visszamaradt zsiradékon lassan megpároljuk a hagymát, fokhagymát, almát, ananászt és mazsolát (1. kép).

3. Hozzákeverjük a mézet, a tyúkhúslevest (2. kép), a Worcestershire-mártást meg a currykrémet, sózzuk, borsozzuk.

4. A sütőt 180 fokra bemelegítjük. A mártást a húsra öntjük és alufóliával vagy fedővel lefedjük.

5. 120 percen át pároljuk a sütőben. Belekeverjük a tejfölt (3. kép) és még 15 percig pároljuk. A narancskarikákkal díszített húshoz rizst kínálunk.

Gyümölcsös csirkecurry Gyümölcsös csirkecurry Gyümölcsös csirkecurry
Ehhez az ételhez kitűnő köret a kókuszos rizs. Egy nagyobb lábosban 3 dkg kókuszkrémmel meg egy rúd fahéjjal felforralunk 6 dl vizet. Beleszórunk 35 dkg basmati rizst, lefedjük és kis lángon, 15 percig pároljuk, míg a rizs felissza a folyadékot. Tálalás előtt kivesszük belőle a fahéjrudat.
A vöröshagymát megtisztítva, kis időre tegyük hűtőszekrénybe, vagy készítsük az ételt póré- vagy salátahagymával. Aprításkor nem fogja csípni a szemünket.
Ha az ananász bóbitájából könnyűszerrel ki tudunk húzni egy levelet, akkor biztosan érett. Ha túl érett, akkor barna színű, puha és könnyen benyomható. Vásárláskor nyugodtan próbáljunk meg kihúzni egy levelet.
Az ananász felülete nem barnul meg, ha vágási felülettel lefelé, cukorral meghintett tányérra tesszük. Így tároljuk a hűtőben is.

Tyúkhúsalaplé

Kép nélkül
75 dkg tyúkhús
1 szál szárzeller
1 db durvára vágott vöröshagyma
1 db durvára vágott sárgarépa
6 szem bors
4 liter víz

1. Levesnek való tyúk csontját és nyesedékét apróra vágjuk, és a vöröshagymával, sárgarépával és szárzellerrel, borssal, bouquet garnival fazékba tesszük (1. kép). Felöntjük a vízzel.

2. Felforraljuk, és a levet 2-3 órán át lassan főzzük. A felszínéről közben lemerjük a habot. A levet tiszta edénybe átszűrjük (2. kép), és hagyjuk kihűlni.

3. A levet egy éjszakára hideg helyre tesszük, és a megdermedt zsírt leszedjük a tetejéről (3. kép). Ha nincs időnk a hűtésre a zsírt konyhai papírtörlővel is leitathatjuk róla. 1,5-2,0 liter lesz belőle.

Gyümölcsös csirkecurry
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1297 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Csirke
Csirke
(Vince Kiadó, 2004)

A csirkehús nemcsak egészséges, hanem rendkívül sokféleképpen lehet feldolgozni, és ezért kiválóan alkalmas ínycsiklandozó ételek egész seregének elkészítéséhez. Ez az ötletekben gazdag szakácskönyv 120 receptet mutat be a... bővebben...
Gyümölcsös csirkecurry
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Csirke
Csirke
(Vince Kiadó, 2004)

A csirkehús nemcsak egészséges, hanem rendkívül sokféleképpen lehet feldolgozni, és ezért kiválóan alkalmas ínycsiklandozó ételek egész seregének elkészítéséhez. Ez az ötletekben gazdag szakácskönyv 120 receptet mutat be a... bővebben...
ételfotó