Muffin piros húsú paprikával és feta sajttal

Elkészítési idő: 60 perc Munkaidő: 30 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Muffin piros húsú paprikával és feta sajttal
Adag: 1 sütőforma (12 darab)
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
15 dkg kockára vágott feta sajt
1 tasak sütőpor
2 és fél dl tej
1 csipet
35 dkg liszt
2 db tojás
12 dkg olvasztott vaj
Forma kikenéséhez:
kevés olaj
vagy
kevés olvasztott vaj

Elkészítés:

1. A sütőt 210 °C-ra előmelegítjük. Egy 12 részes muffinformát kikenünk olvasztott vajjal vagy olajjal. A paprikát félbevágjuk, a magjait és az erét kivágjuk, majd tenyérnyi darabokra vágjuk. Forró sütőben vagy grillsütőben addig sütjük, amíg a héja megfeketedik és felhólyagosodik. Aztán hűtőzacskóba téve hagyjuk kihűlni, majd lehúzzuk a paprikadarabok héját, húsát kis darabokra vágjuk.

2. A lisztet, a sütőport, a sót egy nagy tálba szitáljuk, belekeverjük a paprikadarabokat meg a feta sajtot, és mélyedést nyomunk a közepébe.

3. A tojásokat a tejjel egy tálban felverjük, az olvasztott vajjal együtt a lisztes mélyedésbe öntjük, és a tésztát fémkanállal addig keverjük, amíg összeáll. Nem kell túl sokáig kevergetni - maradhatnak benne csomók.

4. A masszát a muffinformákba kanalazzuk, úgy, hogy minden mélyedést csak a háromnegyedéig töltünk meg. A sütőben 20 percig sütjük, amíg az egyik sütemény közepébe szúrt tűre már nem ragad tészta, és tisztán húzzuk ki belőle. A muffinokat 5 percig a formában pihentetjük. A muffinokat a formában tompa végű késsel óvatosan körbevágjuk. A kés segítségével óvatosan kiemeljük a formából, és sütőrácson hagyjuk teljesen kihűlni.

Ezek a muffinok frissen a legfinomabbak. De a tálalás előtt nem túl forró sütőben is felmelegíthetjük őket.
Muffin piros húsú paprikával és feta sajttal
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1553 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Muffinok Muffinok
(Vince Kiadó, 2008)

A könnyen elkészíthető, illatos, laza tésztájú, frissen sült muffin az egyik legnépszerűbb sütemény. A kis-, közepes és nagyméretű formákban, számtalan változatban elkészíthető: édesen citrommal vagy bogyós... bővebben...
Muffin piros húsú paprikával és feta sajttal
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Muffinok Muffinok
(Vince Kiadó, 2008)

A könnyen elkészíthető, illatos, laza tésztájú, frissen sült muffin az egyik legnépszerűbb sütemény. A kis-, közepes és nagyméretű formákban, számtalan változatban elkészíthető: édesen citrommal vagy bogyós... bővebben...
google+