Szalonnás muffin

Elkészítési idő: 55 perc Munkaidő: 25 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Szalonnás muffin
Adag: 1 sütőforma (12 darab)
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
6 szelet apróra vágott szalonna
2 db tojás
2 és fél dl tej
1 evőkanál finomra vágott petrezselyem
1 csipet
1 tasak sütőpor
2 evőkanál olaj
1 nagyobb fej apróra vágott vöröshagyma
12 dkg olvasztott vaj
35 dkg liszt
Forma kikenéséhez:
kevés olvasztott vaj
vagy
kevés olaj

Elkészítés:

1. A sütőt 210 °C-ra előmelegítjük. Egy 12 részes muffinformát kikenünk olvasztott vajjal vagy olajjal. Az olajat egy serpenyőben felhevítjük, és a szalonnát pirosra, ropogóssá sütjük benne. Összegyűrt konyhai törlőpapírra szedjük, hagyjuk száradni. A maradék olajban a hagymát aranyszínűre pirítjuk, majd hagyjuk kihűlni.

2. A lisztet, a sütőport és a sót egy nagy tálba szitáljuk, belekeverjük a petrezselymet, és mélyedést nyomunk a közepébe. A tojásokat a tejjel egy tálban felverjük, a lisztes mélyedésbe öntjük. Az olvasztott vajat, a lecsepegtetett szalonnát meg a kihűlt hagymát is hozzátesszük, és a tésztát fémkanállal addig keverjük, amíg összeáll. Nem kell túl sokáig kevergetni - maradhatnak benne csomók.

3. A masszát a muffinformákba kanalazzuk, úgy, hogy minden mélyedést csak a háromnegyedéig töltünk meg. A sütőben 20 percig sütjük, amíg az egyik sütemény közepébe szúrt tűre már nem ragad tészta, és tisztán húzzuk ki belőle. A muffinokat 5 percig a formában pihentetjük. A muffinokat a formában tompa végű késsel óvatosan körbevágjuk. A kés segítségével óvatosan kiemeljük a formából, és sütőrácson hagyjuk teljesen kihűlni.

Ideális fogás egy hétvégi villásreggelihez, akár nagyobb társaságnak is. Rántottával, buggyantott tojással, vagy egyszerűen csak vajjal kínálhatjuk. Ezeknél a muffinoknál különösen fontos, hogy a tésztát ne keverjük túl sokáig, különben nagyon nyúlós lesz.
Szalonnás muffin
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 3416 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Muffinok Muffinok
(Vince Kiadó, 2008)

A könnyen elkészíthető, illatos, laza tésztájú, frissen sült muffin az egyik legnépszerűbb sütemény. A kis-, közepes és nagyméretű formákban, számtalan változatban elkészíthető: édesen citrommal vagy bogyós... bővebben...
Szalonnás muffin
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Muffinok Muffinok
(Vince Kiadó, 2008)

A könnyen elkészíthető, illatos, laza tésztájú, frissen sült muffin az egyik legnépszerűbb sütemény. A kis-, közepes és nagyméretű formákban, számtalan változatban elkészíthető: édesen citrommal vagy bogyós... bővebben...
lexikon