Sajtos-zöldfűszeres muffin



Elkészítés:
A sütőt 210 °C-ra előmelegítjük. Egy 12 részes muffinformát kikenünk olvasztott vajjal vagy olajjal. A lisztet, a teljes kiőrlésű lisztet, a sütőport, a cayenne-i borsot meg a sót egy nagy tálba szitáljuk. Belekeverjük a zöldfűszereket és a reszelt sajtot, majd mélyedést nyomunk a közepébe.
2. A tojásokat a tejjel egy kis tálban felverjük, a vajjal együtt a lisztes mélyedésbe öntjük, és a tésztát fémkanállal addig keverjük, amíg összeáll. Nem kell túl sokáig kevergetni - maradhatnak benne csomók.
3. A masszát a muffinformákba kanalazzuk, úgy, hogy minden mélyedést csak a háromnegyedéig töltünk meg. A sütőben 20 percig sütjük, amíg az egyik sütemény közepébe szúrt tűre már nem ragad tészta, és tisztán húzzuk ki belőle. A muffinokat 5 percig a formában pihentetjük. A muffinokat a formában tompa végű késsel óvatosan körbevágjuk. A kés segítségével óvatosan kiemeljük a formából, és sütőrácson hagyjuk teljesen kihűlni.