Citromos-tárkonyos csibe roston

Elkészítési idő: 50 perc Munkaidő: 20 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Citromos-tárkonyos csibe roston
Adag: 2 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
½ db citrom héja
4 ág friss tárkony
2 db csibe
1 evőkanál citromlé
2 evőkanál vaj
1 kávéskanál olaj
1 gerezd zúzott fokhagyma
ízlés szerint
ízlés szerint bors
A tálaláshoz:
igény szerint cikkekre vágott narancs

Elkészítés:

1. A csibéket a mellükre fektetjük egy vágódeszkán és a gerincük mentén kettévágjuk a konyhai ollóval (1. kép). Jól megnyomkodjuk, hogy a csontok összetörjenek, és a sütésnél alaposan kiterüljenek. Sóval, borssal meghintjük.

2. A csibéket megfordítjuk és a mellük két felén a bőr alá csúsztatunk egy-egy tárkonyágacskát (2. kép). Közben egyszer megfordítjuk.

3. A csibéket megkenjük olajjal és betesszük a grillsütőbe. Körülbelül 15 perc alatt enyhén barnára sülnek.

4. Ezalatt egy kis lábosban megolvasztjuk a vajat, hozzákeverjük a citromhéjat, a citromlét meg a fokhagymát. Sózzuk, borsozzuk (3. kép).

5. A csibéket ezzel a mázzal megkenjük, majd további 15 percig grillezzük. Közben kenegetjük és forgatjuk, hogy ki ne száradjon. Friss tárkonnyal és narancs-gerezdekkel tálaljuk. Újburgonya illik hozzá.

Citromos-tárkonyos csibe roston Citromos-tárkonyos csibe roston Citromos-tárkonyos csibe roston
Szabadtűzön, roston is elkészíthetjük ezt a fogást, így még különlegesebb ízhatást érhetünk el.
Szúrjuk át a csibéket két fémnyárssal, akkor szép laposak maradnak.
Ha a szabadtéri sütésnél egy marék cukrot szórunk a lángra, a parázs illatossá válik.
Ha szabadtéri grillezés közben egy marék sót szórunk a kialvó tűzre, az feléleszti a lángokat.
A citrusféléket - a belső fehér hártyával együtt - a következőképpen hámozzuk meg: a gyümölcsöt kettévágjuk, majd a tetejéről is levágunk egy szeletet. A nagyobbik vágott felületre fektetjük, és felülről lefelé vágva körbeszeleteljük.
Könnyű, száraz, fiatalon fogyasztandó, zamatos, kevés csersavval rendelkező vörösbor illik hozzá.
Friss és gyümölcsös, száraz, üde, fiatalon fogyasztandó fehérbor illik hozzá.
Citromos-tárkonyos csibe roston
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1561 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Csirke
Csirke
(Vince Kiadó, 2004)

A csirkehús nemcsak egészséges, hanem rendkívül sokféleképpen lehet feldolgozni, és ezért kiválóan alkalmas ínycsiklandozó ételek egész seregének elkészítéséhez. Ez az ötletekben gazdag szakácskönyv 120 receptet mutat be a... bővebben...
Citromos-tárkonyos csibe roston
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Csirke
Csirke
(Vince Kiadó, 2004)

A csirkehús nemcsak egészséges, hanem rendkívül sokféleképpen lehet feldolgozni, és ezért kiválóan alkalmas ínycsiklandozó ételek egész seregének elkészítéséhez. Ez az ötletekben gazdag szakácskönyv 120 receptet mutat be a... bővebben...
bevásárlólista