Nyárson sült hús szedermártással

| Rozmaringos csirkesaslik receptek ,
Elkészítési idő: 95 perc Munkaidő: 45 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Nyárson sült hús szedermártással
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
8 db csirkecomb
vagy
2 evőkanál friss, apróra vágott rozmaring
4 evőkanál száraz almabor
vagy
4 evőkanál száraz fehérbor
ízlés szerint bors
ízlés szerint
A mártáshoz:
20 dkg fekete szeder
1 evőkanál almaecet
2 evőkanál ribizlizselé
ízlés szerint reszelt szerecsendió
A tálaláshoz:
igény szerint zöldsaláta
igény szerint szeder
ízlés szerint rozmaring

Elkészítés:

1. A csirkehúst éles késsel, 2,5 cm-es kockákra vágjuk és tálba tesszük. Ráöntjük a bort (1. kép), majd rozmaringgal, sóval, borssal ízesítjük. Lefedjük és a pácban legalább 60 percen át érleljük.

2. A húst lecsöpögtetjük, a pácot félretesszük és a kockákat 8 nyársra felhúzzuk (2. kép).

3. Előmelegített grillsütőben 10 percig sütjük.

4. Ezalatt egy lábosban lassú tűzön puhára főzzük a páccal elkevert szedret, majd egy kanál hátával szitán áttörjük.

5. Hozzáadjuk a ribizlizselét meg az almaecetet (3. kép), aztán fedő nélkül beforraljuk legalább egyharmadát.

6. Minden tányérra két nyársat fektetünk és meglocsoljuk 1-1 kanál mártással. Meghintjük a reszelt szerecsendióval és szederszemekkel, rozmaringgal díszítjük.

Nyárson sült hús szedermártással Nyárson sült hús szedermártással Nyárson sült hús szedermártással
Ha a szabadtéri sütésnél egy marék cukrot szórunk a lángra, a parázs illatossá válik.
Grillezéskor a szárított fűszert közvetlenül a parázsra is szórhatjuk, mert ettől finom aromát kap a sült.
Ha befőttet használunk, mellőzhetjük a zselét.
Nyárson sült hús szedermártással
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 2295 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Csirke
Csirke
(Vince Kiadó, 2004)

A csirkehús nemcsak egészséges, hanem rendkívül sokféleképpen lehet feldolgozni, és ezért kiválóan alkalmas ínycsiklandozó ételek egész seregének elkészítéséhez. Ez az ötletekben gazdag szakácskönyv 120 receptet mutat be a... bővebben...
Nyárson sült hús szedermártással
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Csirke
Csirke
(Vince Kiadó, 2004)

A csirkehús nemcsak egészséges, hanem rendkívül sokféleképpen lehet feldolgozni, és ezért kiválóan alkalmas ínycsiklandozó ételek egész seregének elkészítéséhez. Ez az ötletekben gazdag szakácskönyv 120 receptet mutat be a... bővebben...
van itthon