Roston sült mustáros comb

| Mustáros grillezett csirkecomb receptek
Elkészítési idő: 55 perc Munkaidő: 25 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Roston sült mustáros comb
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
8 db csirkecomb
10 szelet húsos szalonna
3 evőkanál magos mustár
1 evőkanál napraforgóolaj
1 gerezd zúzott fokhagyma
4 evőkanál zsemlemorzsa
A díszítéshez:
ízlés szerint friss petrezselyem

Elkészítés:

1. 2 szelet szalonnát felkockázunk és külön zsiradék hozzáadása nélkül 3-4 perc alatt ropogósra sütjük. Levesszük a tűzről, és hozzákeverjük a zsemlemorzsát (1. kép), a fokhagymát meg 2 evőkanál magos mustárt.

2. A combokról ujjunkkal óvatosan fellazítjuk a bőrt és alatta megkenjük a húst a mustáros keverékkel (2. kép). Visszasimítjuk rá a bőrt.

3. Minden combra 1-1 szalonnaszeletet göngyölünk és megtűzzük fogpiszkálóval (3. kép).

4. A maradék mustárt összekeverjük az olajjal és bekenjük vele a combokat. Előmelegített grillen 25-30 percig sütjük, amíg tűpróbára tiszta levet nem enged.

5. Petrezselyemmel díszítjük a húst, amelyet hidegen is, melegen is fogyaszthatunk.

Roston sült mustáros comb Roston sült mustáros comb Roston sült mustáros comb
Ha a szabadtéri sütésnél egy marék cukrot szórunk a lángra, a parázs illatossá válik.
Ha szabadtéri grillezés közben egy marék sót szórunk a kialvó tűzre, az feléleszti a lángokat.
A csirkecombokat ne süssük a sütő legfelső rácsán, mert könnyen megéghet.
Roston sült mustáros comb
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 2032 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Csirke
Csirke
(Vince Kiadó, 2004)

A csirkehús nemcsak egészséges, hanem rendkívül sokféleképpen lehet feldolgozni, és ezért kiválóan alkalmas ínycsiklandozó ételek egész seregének elkészítéséhez. Ez az ötletekben gazdag szakácskönyv 120 receptet mutat be a... bővebben...
Roston sült mustáros comb
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Csirke
Csirke
(Vince Kiadó, 2004)

A csirkehús nemcsak egészséges, hanem rendkívül sokféleképpen lehet feldolgozni, és ezért kiválóan alkalmas ínycsiklandozó ételek egész seregének elkészítéséhez. Ez az ötletekben gazdag szakácskönyv 120 receptet mutat be a... bővebben...
google+