Roston sült csirkecomb pestós pirítóssal

Elkészítési idő: 50 perc Munkaidő: 35 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Roston sült csirkecomb pestós pirítóssal
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
8 db kicsontozott csirkecomb
12 szelet bagett
12 dkg zöld pesto
vagy
12 dkg vörös pesto
40 dkg passzírozott paradicsom
8 dkg frissen reszelt parmezán sajt
6 dkg fenyőmag
vagy
6 dkg finomra vágott mandula
ízlés szerint
A kenéshez:
igény szerint olívaolaj
A tálaláshoz:
igény szerint vegyes saláta

Elkészítés:

1. A csirkecombokat kicsontozzuk és egy lapos sütőtálon egymás mellé fektetjük. Megsózzuk, megkenjük egy kevés olajjal (1. kép) és gyakran megforgatva, előmelegített grillsütőben 15 perc alatt aranybarnára sütjük.

2. A húsdarabokat megszurkáljuk egy nyárssal (2. kép), hogy tiszta levet engednek-e magukból.

3. Leöntjük a fölösleges zsírt. A paradicsompürét a zöld vagy piros pesto felével kis lábosban összekeverjük, felmelegítjük, és ráöntjük a húsra. Gyakran forgatva néhány percig tovább sütjük.

4. Ezalatt a kenyérszeleteket megkenjük a maradék zöld vagy piros pestóval (3. kép). Elrendezzük a hús tetején, megszórjuk reszelt parmezánnal, fenyőmaggal vagy szálasra vágott mandulával. További 2-3 percre visszatesszük a grillsütőbe, hogy a szeletek aranybarnára piruljanak. Vegyes salátát kínálunk hozzá.

Roston sült csirkecomb pestós pirítóssal Roston sült csirkecomb pestós pirítóssal Roston sült csirkecomb pestós pirítóssal
Ha a bőrt a csirkecombokon hagyjuk, valamivel zsírosabb lesz az étel, de a ropogósra pirult bőr íze páratlanul finom és a húsból sem sül ki a lé.

Paradicsompesto

Paradicsompesto
5 dkg pirított mandulaforgács vagy
5 dkg pirított fenyőmag
2 evőkanál friss, apróra vágott bazsalikomlevél
1 db kimagozott, darabolt paradicsom
2 gerezd apróra vágott fokhagyma
ízlés szerint őrölt bors
ízlés szerint

1. A szárított paradicsomot 5 percre meleg vízbe áztatjuk, leszűrjük, lecsepegtetjük.

2. A fenyőmagot, vagy a mandulát száraz serpenyőben megpirítjuk. Vigyázzunk, mert gyorsan megég, ezért a serpenyőt gyakran rázzuk meg pirítás közben.

3. A nyers paradicsomot kimagozzuk, csak a paradicsom tömör húsát használjuk fel.

4. Az összes szilárd hozzávalót turmixgépbe tesszük, hozzáadjuk a fűszereket és fokozatosan az olívaolajat. Ízlés szerint durvábbra vagy finomabbra, homogénebbre turmixoljuk.

Bármilyen tésztához adhatjuk, de roston sült húsokkal tálalva is nagyon finom. Hűtőszekrényben jól eltartható. Tegyük jól záródó üvegbe és a tetejére öntsünk egy kevés olívaolajat, hogy a levegőtől elzárjuk.

Pesto

Pesto
3 dkg frissen reszelt parmezán sajt
1 gerezd fokhagyma
1 evőkanál fenyőmag
4 evőkanál friss bazsalikomlevél
3 evőkanál extraszűz olívaolaj

1. A bazsalikomot, a fenyőmagot és a fokhagymát mozsárban összetörjük, majd a pépet áttesszük egy tálba, és fakanállal fokozatosan hozzákeverjük a parmezánt illetve az olívaolajat.

2. Az így kapott sűrű, krémes állagú mártást lefedjük frissen tartó fóliával, és a felhasználásig hűtőbe tesszük.

Roston sült csirkecomb pestós pirítóssal
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 2374 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Csirke
Csirke
(Vince Kiadó, 2004)

A csirkehús nemcsak egészséges, hanem rendkívül sokféleképpen lehet feldolgozni, és ezért kiválóan alkalmas ínycsiklandozó ételek egész seregének elkészítéséhez. Ez az ötletekben gazdag szakácskönyv 120 receptet mutat be a... bővebben...
Roston sült csirkecomb pestós pirítóssal
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Csirke
Csirke
(Vince Kiadó, 2004)

A csirkehús nemcsak egészséges, hanem rendkívül sokféleképpen lehet feldolgozni, és ezért kiválóan alkalmas ínycsiklandozó ételek egész seregének elkészítéséhez. Ez az ötletekben gazdag szakácskönyv 120 receptet mutat be a... bővebben...
könyvek