Pikáns nyársonsült paradicsommal
Szabadtéren készülő ételek | Paradicsomos csirkesaslik receptek
Elkészítési idő:
60 perc
Munkaidő: 25 perc
könnyen elkészíthető
átlagos ár



Adag: 7 főre (14 darab)
ízlés szerint rozmaring
ízlés szerint só
ízlés szerint bors
A tálaláshoz:
igény szerint rizs
igény szerint kuszkusz
Elkészítés:
1. 8 fanyársat 30 percre vízbe áztatunk. A csirkehúst 2,5 cm-es kockákra vágjuk (1. kép) és tálba tesszük.
2. A húst összeforgatjuk a paradicsompürével (2. kép), a mézzel, a Worcestershire-mártással, a rozmaringgal, sóval és borssal.
3. A húskockákat és a paradicsomokat váltakozva nyársra tűzzük (3. kép), majd meglocsoljuk a maradék páccal.
4. Időnként megforgatva 10 percig grillezzük, amíg a hús átsül. A nyársakat kuszkusz- vagy rizságyra fektetjük és rozmaringgal díszítjük.
![]() |
![]() |
![]() |
A kuszkusz voltaképpen liszttel kevert búzadara, amelyet könnyű elkészíteni. Egyszerűen beáztatjuk egy tál forró vízbe és villával fellazítjuk. Citromlével vagy szerecsendióval ízesíthetjük.
Ha a szabadtéri sütésnél egy marék cukrot szórunk a lángra, a parázs illatossá válik.
Ha szabadtéri grillezés közben egy marék sót szórunk a kialvó tűzre, az feléleszti a lángokat.
Grillezéskor a szárított fűszert közvetlenül a parázsra is szórhatjuk, mert ettől finom aromát kap a sült.
A koktélparadicsom alkalmasabb a nyárson sütéshez, mint a darabokra vágott, mert ha egészben tűzzük fel, benne marad a leve.