Pikáns nyársonsült paradicsommal

| Paradicsomos csirkesaslik receptek
Elkészítési idő: 60 perc Munkaidő: 25 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Pikáns nyársonsült paradicsommal
Eszközök: fémtál, grillező, kés, nyárs
Adag: 10 főre (20 darab)
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
125 dkg csirkemellfilé
62 és fél dkg koktélparadicsom
2 evőkanál Worcestershire szósz
7 és fél evőkanál paradicsompüré
5 evőkanál méz
ízlés szerint rozmaring
ízlés szerint
ízlés szerint bors
A tálaláshoz:
igény szerint rizs
igény szerint kuszkusz

Elkészítés:

1. 8 fanyársat 30 percre vízbe áztatunk. A csirkehúst 2,5 cm-es kockákra vágjuk (1. kép) és tálba tesszük.

2. A húst összeforgatjuk a paradicsompürével (2. kép), a mézzel, a Worcestershire-mártással, a rozmaringgal, sóval és borssal.

3. A húskockákat és a paradicsomokat váltakozva nyársra tűzzük (3. kép), majd meglocsoljuk a maradék páccal.

4. Időnként megforgatva 10 percig grillezzük, amíg a hús átsül. A nyársakat kuszkusz- vagy rizságyra fektetjük és rozmaringgal díszítjük.

Pikáns nyársonsült paradicsommal Pikáns nyársonsült paradicsommal Pikáns nyársonsült paradicsommal
A kuszkusz voltaképpen liszttel kevert búzadara, amelyet könnyű elkészíteni. Egyszerűen beáztatjuk egy tál forró vízbe és villával fellazítjuk. Citromlével vagy szerecsendióval ízesíthetjük.
Ha a szabadtéri sütésnél egy marék cukrot szórunk a lángra, a parázs illatossá válik.
Ha szabadtéri grillezés közben egy marék sót szórunk a kialvó tűzre, az feléleszti a lángokat.
Grillezéskor a szárított fűszert közvetlenül a parázsra is szórhatjuk, mert ettől finom aromát kap a sült.
A koktélparadicsom alkalmasabb a nyárson sütéshez, mint a darabokra vágott, mert ha egészben tűzzük fel, benne marad a leve.
Pikáns nyársonsült paradicsommal
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1289 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Csirke
Csirke
(Vince Kiadó, 2004)

A csirkehús nemcsak egészséges, hanem rendkívül sokféleképpen lehet feldolgozni, és ezért kiválóan alkalmas ínycsiklandozó ételek egész seregének elkészítéséhez. Ez az ötletekben gazdag szakácskönyv 120 receptet mutat be a... bővebben...
Pikáns nyársonsült paradicsommal
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Csirke
Csirke
(Vince Kiadó, 2004)

A csirkehús nemcsak egészséges, hanem rendkívül sokféleképpen lehet feldolgozni, és ezért kiválóan alkalmas ínycsiklandozó ételek egész seregének elkészítéséhez. Ez az ötletekben gazdag szakácskönyv 120 receptet mutat be a... bővebben...
könyvek