Édes-savanyú csirkecombok

| Édes-savanyú grillezett csirkecomb receptek ,
Elkészítési idő: 100 perc Munkaidő: 40 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Édes-savanyú csirkecombok
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
8 db csirkecomb
4 evőkanál vörösborecet
2 evőkanál méz
1 csipet cayenne-bors
1 gerezd fokhagyma
2 evőkanál sűrített paradicsom
2 evőkanál szójaszósz
1 evőkanál Worcestershire szósz
ízlés szerint bors
ízlés szerint
A díszítéshez:
1 szál petrezselyem

Elkészítés:

1. A combokat lebőrözzük (tetszés szerint) és éles késsel ferdén beirdaljuk (1. kép).

2. Egy lapos, tűzálló tálba fektetjük (2. kép).

3. Összekeverjük a vörösborecetet, a paradicsompürét, a szójaszószt, a mézet, a Worcestershire-mártást, a fokhagymát meg a cayenne-borsot és rálocsoljuk a combokra (3. kép).

4. A húst 60 percen át pácoljuk a hűtőszekrényben. Ezután 20-25 percig sütjük a grillen. Közben időnként megforgatjuk és a páccal megkenegetjük a combokat. Tálalásnál petrezselyemmel díszítjük és salátát adunk hozzá.

Édes-savanyú csirkecombok Édes-savanyú csirkecombok Édes-savanyú csirkecombok
Ez az édes-savanyú pác jól illik a sertéshúshoz és a garnélához is. A húskockákat vagy a garnélákat gyöngyhagymával meg paprikadarabokkal váltogassuk a nyárson.
Ha a szabadtéri sütésnél egy marék cukrot szórunk a lángra, a parázs illatossá válik.
Ha szabadtéri grillezés közben egy marék sót szórunk a kialvó tűzre, az feléleszti a lángokat.
Grillezéskor a szárított fűszert közvetlenül a parázsra is szórhatjuk, mert ettől finom aromát kap a sült.
Üdébb ízhatást érünk el, ha a pácba egy zöldcitrom levét is belefacsarjuk. Ügyeljünk, nehogy sütés közben megégjenek a combok.
Édes-savanyú csirkecombok
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 3651 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Csirke
Csirke
(Vince Kiadó, 2004)

A csirkehús nemcsak egészséges, hanem rendkívül sokféleképpen lehet feldolgozni, és ezért kiválóan alkalmas ínycsiklandozó ételek egész seregének elkészítéséhez. Ez az ötletekben gazdag szakácskönyv 120 receptet mutat be a... bővebben...
Édes-savanyú csirkecombok
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Csirke
Csirke
(Vince Kiadó, 2004)

A csirkehús nemcsak egészséges, hanem rendkívül sokféleképpen lehet feldolgozni, és ezért kiválóan alkalmas ínycsiklandozó ételek egész seregének elkészítéséhez. Ez az ötletekben gazdag szakácskönyv 120 receptet mutat be a... bővebben...
twitter