Édes-savanyú csirkecombok
Húsételek | Édes-savanyú grillezett csirkecomb receptek , Pácolt grillezett csirkecomb receptek
Elkészítési idő:
100 perc
Munkaidő: 40 perc
könnyen elkészíthető
átlagos ár



Elkészítés:
1. A combokat lebőrözzük (tetszés szerint) és éles késsel ferdén beirdaljuk (1. kép).
2. Egy lapos, tűzálló tálba fektetjük (2. kép).
3. Összekeverjük a vörösborecetet, a paradicsompürét, a szójaszószt, a mézet, a Worcestershire-mártást, a fokhagymát meg a cayenne-borsot és rálocsoljuk a combokra (3. kép).
4. A húst 60 percen át pácoljuk a hűtőszekrényben. Ezután 20-25 percig sütjük a grillen. Közben időnként megforgatjuk és a páccal megkenegetjük a combokat. Tálalásnál petrezselyemmel díszítjük és salátát adunk hozzá.
![]() |
![]() |
![]() |
Ez az édes-savanyú pác jól illik a sertéshúshoz és a garnélához is. A húskockákat vagy a garnélákat gyöngyhagymával meg paprikadarabokkal váltogassuk a nyárson.
Grillezéskor a szárított fűszert közvetlenül a parázsra is szórhatjuk, mert ettől finom aromát kap a sült.
Ha a szabadtéri sütésnél egy marék cukrot szórunk a lángra, a parázs illatossá válik.
Ha szabadtéri grillezés közben egy marék sót szórunk a kialvó tűzre, az feléleszti a lángokat.
Üdébb ízhatást érünk el, ha a pácba egy zöldcitrom levét is belefacsarjuk. Ügyeljünk, nehogy sütés közben megégjenek a combok.