Trópusi csirkenyársak

Elkészítési idő: 60 perc Munkaidő: 20 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Trópusi csirkenyársak
Eszközök: fémtál, grillező, kés, nyárs
Adag: 3 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
37 és fél dkg csirkemellfilé
másfél db mangó
1 evőkanál kókuszreszelék
1 evőkanál száraz sherry
1 evőkanál olaj
ízlés szerint bors
ízlés szerint
ízlés szerint babérlevél

Elkészítés:

1. A csirkemellfiléket 2,5 cm-es kockákra vágjuk és megforgatjuk a sóval-borssal ízesített sherryben (1. kép).

2. A mangót meghámozzuk, kimagozzuk, húsát 2,5 cm-es kockákra vágjuk (2. kép).

3. A húst, a mangót meg a babérleveleket váltakozva hosszú grillnyársakra tűzzük (3. kép) és megkenegetjük olajjal.

4. A nyársakat 10 percig sütjük a grillen vagy a sütőben felső lángon, közben egyszer megfordítjuk.

5. A nyársakat megszórjuk a kókuszreszelékkel és még 30 percig sütjük. Ropogós salátával tálaljuk fel.

Trópusi csirkenyársak Trópusi csirkenyársak Trópusi csirkenyársak
Érett, de kemény mangót használjunk, hogy sütésnél ne csússzanak le a kockák a nyársról. Ehhez a recepthez nagyon alkalmas gyümölcs az ananász is.
Ne feledjük el, hogy a fémnyársak nagyon áthevülnek, ezért a forgatásukhoz használunk kesztyűt vagy fogót. A fanyársakat használat előtt 30 perccel áztassuk vízbe, nehogy elégjenek sütés közben. A végüket burkoljuk alufóliába.
Trópusi csirkenyársak
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1502 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Csirke
Csirke
(Vince Kiadó, 2004)

A csirkehús nemcsak egészséges, hanem rendkívül sokféleképpen lehet feldolgozni, és ezért kiválóan alkalmas ínycsiklandozó ételek egész seregének elkészítéséhez. Ez az ötletekben gazdag szakácskönyv 120 receptet mutat be a... bővebben...
Trópusi csirkenyársak
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Csirke
Csirke
(Vince Kiadó, 2004)

A csirkehús nemcsak egészséges, hanem rendkívül sokféleképpen lehet feldolgozni, és ezért kiválóan alkalmas ínycsiklandozó ételek egész seregének elkészítéséhez. Ez az ötletekben gazdag szakácskönyv 120 receptet mutat be a... bővebben...
szólj hozzá, értékelj