Citromos tengeri ragu

Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
2 evőkanál citromlé
1 nagy darabolt tintahal
12 db királyrák
50 dkg mélyhűtött tonhal
1 evőkanál víz
2 evőkanál reszelt citromhéj
½ kiskanál őrölt kömény
6 szál szeletelt újhagyma
10 szál friss, darabolt spárga
1 kicsi pirospaprika
1 evőkanál olaj
2 kiskanál kukoricakeményítő
1 evőkanál szárított citromfű
vagy
1 evőkanál friss, összevágott citromfű

Elkészítés:

1. A halat hagyjuk felolvadni, majd csíkokra vágjuk. A rákokat is megtisztítjuk.

2. Wokban vagy teflonserpenyőben a halat két részletben az olaj felén megsütjük, kiszedjük. A maradék olajat a serpenyőbe öntve, a rákot meg a tintahalat is kevergetve addig sütjük, míg a rák színe megváltozik, és a tintahal is megpirul.

3. A paprikát kicsumázva csíkokra vágjuk, és a spárgával, az átlósan felszeletelt hagymával, a köménnyel, a citromhéjjal meg a citromfűvel kevergetve 2-3 percig sütjük. A kukorica-keményítőt a vízzel meg a citromlével simára keverjük.

4. A halat, rákot és tintahalat a serpenyőbe visszatesszük, és a keményítős vízzel besűrítjük, jól átforrósítjuk. Ropogósra sütött cérnametélttel vagy rizzsel azonnal tálaljuk.

Több levet ad a citrom, ha egy pillanatra mikróba vagy meleg sütőbe tesszük.
Citromos tengeri ragu
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 2210 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Népszerű raguk és egytálételek Népszerű raguk és egytálételek
(Kulturtrade Kiadó)

A világ sokszínű konyhaművészetében fontos szerepet játszanak a tápláló és ízletes, de egyszerű lépésekben elkészíthető raguk. A pirított húsokat, zöldséges, fűszeres vagy boros lében puhára főzve számtalan rendkívül... bővebben...
Citromos tengeri ragu
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Népszerű raguk és egytálételek Népszerű raguk és egytálételek
(Kulturtrade Kiadó)

A világ sokszínű konyhaművészetében fontos szerepet játszanak a tápláló és ízletes, de egyszerű lépésekben elkészíthető raguk. A pirított húsokat, zöldséges, fűszeres vagy boros lében puhára főzve számtalan rendkívül... bővebben...
pinterest