Csirke currys diómártásban

Elkészítési idő: 25 perc Munkaidő: 15 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Csirke currys diómártásban
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
1 evőkanál currypor
1 maréknyi szárától megtisztított szójacsíra
½ kiskanál gyömbérpor
2 evőkanál víz
1 kicsi csípős, összevágott pirospaprika
2 kiskanál barna cukor
1 kiskanál őrölt kömény
5 dkg vaj
1 evőkanál olaj
1 kicsi szeletelt zöldpaprika
1 kis doboz konzerv bébikukorica
4 szál szeletelt újhagyma
1 gerezd zúzott fokhagyma

Elkészítés:

1. A csirkét lebőrözzük, kicsontozzuk, majd hosszú csíkokra vágjuk. A curryport a vajjal, a köménnyel, a barnacukorral, az összevagdalt csípős paprikával és a vízzel elkeverjük.

2. Az olajat wokban vagy teflonserpenyőben megforrósítjuk, és a felszeletelt paprikát, az újhagymát, a bébikukoricát, a fokhagymát meg a gyömbért megpároljuk benne.

3. A csirkét, a szójacsírát és a currys keveréket beleforgatjuk, s erős lángon kevergetve 2 percig sütjük. Azonnal párolt rizzsel tálaljuk.

A dió a recept címe ellenére kimaradt a hozzávalókból. Ehhez a mennyiséghez számíthatunk 10-15 dkg diót, melyet pirítsunk meg serpenyőben szárazon, majd törjük durvára, s tálalás előtt szórjuk a kész ételre.

Sült csirke

Kép nélkül
1 db csirke
3 dl olaj
5 dkg
kávéskanál morzsolt majoránna

A csirkét jól besózzuk, hasüregét bedörzsöljük majoránnával, majd olajjal lekenjük. 1-2 óráig hűtőszekrényben pihentetjük. Ezt követően sütőtálba rakjuk, leöntjük, a megmaradt, felforrósított olajjal és kevés vizet aláöntve a sütőben, alacsonyabb hőmérsékleten megpároljuk, majd zsírjával gyakran megöntözve pirosra sütjük. Hidegen és melegen is finom étel. Gyakran más ételek alapanyaga. Grillezve is készíthetjük.

Csirke currys diómártásban
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1511 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Népszerű raguk és egytálételek Népszerű raguk és egytálételek
(Kulturtrade Kiadó)

A világ sokszínű konyhaművészetében fontos szerepet játszanak a tápláló és ízletes, de egyszerű lépésekben elkészíthető raguk. A pirított húsokat, zöldséges, fűszeres vagy boros lében puhára főzve számtalan rendkívül... bővebben...
Csirke currys diómártásban
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Népszerű raguk és egytálételek Népszerű raguk és egytálételek
(Kulturtrade Kiadó)

A világ sokszínű konyhaművészetében fontos szerepet játszanak a tápláló és ízletes, de egyszerű lépésekben elkészíthető raguk. A pirított húsokat, zöldséges, fűszeres vagy boros lében puhára főzve számtalan rendkívül... bővebben...
szólj hozzá, értékelj