Párolt endívia

| Párolt endívia receptek
Elkészítési idő: 105 perc Munkaidő: 15 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Párolt endívia
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
4 db endívia
1 csokor összevágott petrezselyem
½ kiskanál kristálycukor
1 evőkanál citromlé
6 dkg vaj
ízlés szerint őrölt bors

Elkészítés:

1. A sütőt 180 °C-ra (gáz 6. fokozat) bemelegítjük. A vaj egyharmadával egy tűzálló tálat kikenünk. Az endívia külső, szennyezett leveleit lebontjuk, a csumáját levágjuk, ezzel a keserű ízét csökkentettük. Megmossuk, és a tálba egymás mellé fektetjük.

2. A levest, amit előtte kockából elkészítettünk, a citromlével, a cukorral meg borssal ízesítjük, felforraljuk, majd az endíviákra öntjük. Alufóliával letakarva a sütőbe toljuk, és 60-75 perc alatt megsütjük. Az endíviákat szűrőlapáttal kiszedjük, és a levét erős lángon nagyon sűrűre beforraljuk, melegen tartjuk.

3. Az endíviák közepét hosszában behasítjuk, a vágatba a maradék olvasztott vajat öntjük, és a sütőben szépen megpirítjuk. Petrezselyemmel megszórva adjuk asztalra. A levét kis tálkában kínáljuk hozzá.

Az endívia vágatába egy vékony szalonnaszeletet is tűzhetünk sütés előtt.
Az endívia nálunk még ritkaság számba megy, de azért kapható. Nyersen salátának kitűnő, még jobb azonban, ha párolva tálaljuk, mert így elveszíti kissé kesernyés mellékízét.
Párolt endívia
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 4996 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Zöldségek Zöldségek
(Vince Kiadó, 2007)

A megszokott köreteken kívül szánjunk más szerepet is a zöldségeknek! Hiszen a felhasználható alapanyagok listája igazán impozáns, hogy csak néhányat soroljunk: cukkini, padlizsán, paprika, paradicsom, zöldbab, spárga, zeller. S... bővebben...
Párolt endívia
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Zöldségek Zöldségek
(Vince Kiadó, 2007)

A megszokott köreteken kívül szánjunk más szerepet is a zöldségeknek! Hiszen a felhasználható alapanyagok listája igazán impozáns, hogy csak néhányat soroljunk: cukkini, padlizsán, paprika, paradicsom, zöldbab, spárga, zeller. S... bővebben...
pinterest