Lakkozott zöldség

Elkészítési idő: 70 perc Munkaidő: 40 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Lakkozott zöldség
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
2 db cukkini
3 kiskanál kristálycukor
6 dkg vaj
dl víz
ízlés szerint

Elkészítés:

1. A gyöngyhagymát 5 percre meleg vízbe áztatjuk, így könnyebb meghámozni. Utána a két végét lecsípjük, és a hártyás héját lehúzzuk. Vigyázzunk, csak keveset csípjünk le a hagymáról, mert különben a hagymaszemek esetleg széthullanak.

2. A cukkiniból, a sárga- és fehérrépából karalábévájóval 20-20 darab 2 cm átmérőjű gömböt vágunk. A cukkinit 1 percre lobogva forró sós vízbe rakjuk, szűrőkanállal hideg vízbe átszedjük, majd lecsepegtetve lábasba töltjük. A vaj egyharmadával, kiskanálnyi cukorral, 1 kiskanál sóval és 0,3 dl vízzel összekeverjük, és addig hagyjuk a tűzön, amíg a zöldség meg nem puhult, a nedvesség el nem párolgott, és a szirup a zöldséget be nem vonta. Melegen tartjuk.

3. A sárga- és fehérrépát a maradék vaj felén 1 kiskanál cukorral meg fél kiskanál sóval hasonlóképpen megpároljuk, félretesszük. A cukkinival és a hagymával hasonlóképpen járunk el.

4. A zöldfélét összekeverjük, és 5 perc alatt az edényt rázogatva kissé meg is pirítjuk. Azon forrón tálaljuk.

Ha nem kapunk gyöngyhagymát, nagyon apró szemű hagymából vagy savanyított, de alaposan átmosott gyöngyhagymából is készíthetjük.
Mielőtt a zöldség elkészítéséhez fognánk, szobahőmérsékleten 60 percig állni hagyjuk.
Lakkozott zöldség
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1703 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Zöldségek Zöldségek
(Vince Kiadó, 2007)

A megszokott köreteken kívül szánjunk más szerepet is a zöldségeknek! Hiszen a felhasználható alapanyagok listája igazán impozáns, hogy csak néhányat soroljunk: cukkini, padlizsán, paprika, paradicsom, zöldbab, spárga, zeller. S... bővebben...
Lakkozott zöldség
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Zöldségek Zöldségek
(Vince Kiadó, 2007)

A megszokott köreteken kívül szánjunk más szerepet is a zöldségeknek! Hiszen a felhasználható alapanyagok listája igazán impozáns, hogy csak néhányat soroljunk: cukkini, padlizsán, paprika, paradicsom, zöldbab, spárga, zeller. S... bővebben...
hírlevél