Ratatouille

Francia lecsó

Elkészítési idő: 100 perc Munkaidő: 40 perc könnyen elkészíthető olcsó
Ratatouille
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
25 dkg kimagozott, összevágott paradicsom
25 dkg hasábokra vágott cukkini
1 db félbevágott, csíkokra vágott paradicsompaprika
25 dkg hasábokra vágott padlizsán
1 fej szeletelt vöröshagyma
2 evőkanál összevágott bazsalikomlevél
¾ dl olaj
2 gerezd tört fokhagyma
ízlés szerint
ízlés szerint őrölt bors

Elkészítés:

1. A sütőt 180 °C-ra (gáz 4. fokozat) bemelegítjük. A hagymát egy kevés olajban megpároljuk, de nem pirítjuk meg. A lehéjazott, magozott, összevagdalt paradicsomot meg a fokhagymát hozzáadva 15 percig főzzük.

2. Egy másik serpenyőben a kicsumázott, csíkokra vágott paprikát egy kevés olajban 2-3 percig sütjük, majd szűrőlapáttal a paradicsomba átszedjük, a bouquet garnit belerakjuk.

3. A cukkinit és a padlizsánt rudakra vágjuk és egymás után a maradék olajban 3-4 percig sütjük, majd a paradicsomos keverékhez öntjük. Megsózzuk, megborsozzuk, és a sütőben 30 percig sütjük. Tálalás előtt a bouquet garnit kidobjuk belőle, és a ratatouille-t bazsalikommal megszórjuk.

A bouquet garni kis csokorba kötött zöldfűszer-keverék, amelyet az ételből tálalás előtt mindig kidobunk. 1-1 szál zellert, kakukkfüvet meg petrezselymet 1 babérlevéllel összefogunk, és póréhagyma zöld levelével körültekerve, hosszú zsineggel átkötjük. A zsineg segítségével lógatjuk az ételbe. A ratatouille-t nemcsak süthetjük, de nyílt lángon, gyakran megkeverve főzhetjük is.
A mi lecsónk közeli rokona a franciaországi Provence tartományból származó ratatouille-nak (ejtsd: ratatujj), de cukkinival, padlizsánnal és bazsalikommal teszik különlegessé.
Ratatouille
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1835 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Zöldségek Zöldségek
(Vince Kiadó, 2007)

A megszokott köreteken kívül szánjunk más szerepet is a zöldségeknek! Hiszen a felhasználható alapanyagok listája igazán impozáns, hogy csak néhányat soroljunk: cukkini, padlizsán, paprika, paradicsom, zöldbab, spárga, zeller. S... bővebben...
Ratatouille
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Zöldségek Zöldségek
(Vince Kiadó, 2007)

A megszokott köreteken kívül szánjunk más szerepet is a zöldségeknek! Hiszen a felhasználható alapanyagok listája igazán impozáns, hogy csak néhányat soroljunk: cukkini, padlizsán, paprika, paradicsom, zöldbab, spárga, zeller. S... bővebben...
most van szezonja