Töltött padlizsán

Imam bayildi

Elkészítési idő: 100 perc Munkaidő: 40 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Töltött padlizsán
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
80 dkg hámozott, kimagozott paradicsom
2 db kis méretű padlizsán
2 fej közepes méretű, összevágott vöröshagyma
1 csipet cayenne-bors
2 evőkanál összevágott bazsalikomlevél
4 db kis méretű paradicsom
6 gerezd összevágott fokhagyma
10 dkg reszelt ementáli sajt
vagy
10 dkg reszelt edami sajt
ízlés szerint
A sütéshez:
igény szerint olívaolaj

Elkészítés:

1. A sütőt 150 °C-ra (gáz 2. fokozat) bemelegítjük. Egy kevés olajat teflonserpenyőben megforrósítunk, a hagymát belerakva megpároljuk, és a paradicsomot, a fokhagymát beleforgatva megsózzuk, megborsozzuk. Fedő nélkül kb. 15 perc alatt sűrűre főzzük, majd a bazsalikommal ízesítjük. Ha nem lenne elég sűrű, fedő nélkül tovább pároljuk, időnként meg-megkeverjük.

2. Ezalatt a padlizsánokat hosszában félbevágjuk, a húsát bevagdossuk, de vigyázzunk, nehogy a héját megsértsük. A vágatokat megsózzuk, és ezzel lefelé tepsire fektetve a sütőben 15 percig sütjük. Utána kihűtjük, és a sütőt 200 °C-ra (gáz 6. fokozat) állítjuk.

3. A négy paradicsomot kícsumázzuk, félbevágjuk, majd vékonyra felszeleteljük.

4. A padlizsánok belsejét kikaparjuk, de vigyázzunk, nehogy a héját megsértsük. A belsejét összetörjük, és serpenyőben kissé megszikkasztjuk. Utána a párolt paradicsom felével összekeverjük, megfűszerezzük, és a kivájt padlizsánhéjakba visszakanalazzuk. A paradicsomszeleteket a tetejére rakjuk, és sajttal megszórva szép pirosra sütjük.

5. A maradék paradicsomot turmixoljuk, ha kell, utánafűszerezzük, megforrósítjuk és a tányérokra merjük. A sült padlizsánokat ráültetve tálaljuk.

A padlizsánt tojásgyümölcsnek vagy török paradicsomnak is nevezik, jelezve ezzel török eredetét. Ez a töltött padlizsán is Törökországból származik. "imam bayildi" az eredeti neve.
Töltött padlizsán
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1588 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Zöldségek Zöldségek
(Vince Kiadó, 2007)

A megszokott köreteken kívül szánjunk más szerepet is a zöldségeknek! Hiszen a felhasználható alapanyagok listája igazán impozáns, hogy csak néhányat soroljunk: cukkini, padlizsán, paprika, paradicsom, zöldbab, spárga, zeller. S... bővebben...
Töltött padlizsán
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Zöldségek Zöldségek
(Vince Kiadó, 2007)

A megszokott köreteken kívül szánjunk más szerepet is a zöldségeknek! Hiszen a felhasználható alapanyagok listája igazán impozáns, hogy csak néhányat soroljunk: cukkini, padlizsán, paprika, paradicsom, zöldbab, spárga, zeller. S... bővebben...
ételfotó