Párolt vöröskáposzta

Elkészítési idő: több mint 2 óra Munkaidő: 20 perc könnyen elkészíthető olcsó
Párolt vöröskáposzta
Adag: 8 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
másfél evőkanál liszt
1 evőkanál kristálycukor
2 db alma
2 evőkanál fehérborecet
1 fej szeletelt vöröshagyma
5 dkg vaj
ízlés szerint őrölt bors
ízlés szerint

Elkészítés:

1. A sütőt 170 °C-ra (gáz 3. fokozat) bemelegítjük. A káposzta külső leveleit lebontjuk, a fejet négybe vágjuk, kitorzsázzuk, és vékonyra gyaluljuk vagy vágjuk. Annyi sós vízzel forrázzuk le, hogy ellepje, majd leszűrjük, így először tintaszínű lesz, majd visszakapja eredeti színét. (Ezt több részletben is végezhetjük.)

2. A hagymát 2 dkg vajon megfonnyasztjuk, és a meghámozott, kicsumázott, cikkekre vágott almát beleforgatjuk, néhány percig pároljuk, majd kiszedjük. A káposztát a hagymás almával az edénybe rétegezzük, az ecettel és 2 evőkanál vízzel meglocsoljuk, megsózzuk, megborsozzuk. Az ecettől a vörös színét visszakapja.

3. Vastagon megvajazott sütőpapírral vagy alufóliával betakarjuk, és 1,5 óráig a sütőben sütjük. Ha a levét teljesen elpárologná, egy kevés vízzel pótoljuk.

4. A lisztet a maradék vajon világosra pirítjuk, és a káposzta levével vagy egy kevés vízzel felengedve a káposztába keverjük. Addig hagyjuk a tűzön, amíg kissé be nem sűrűsödött, megkóstoljuk, és ha kell, utánaízesítjük. Ha túl sűrű lenne, egy kevés vízzel hígítjuk. Az íze kellemesen édeskésen savanykás legyen, ha kell, egy kevés ecetet vagy cukrot adunk még hozzá.

A malacpecsenye és a disznótoros elmaradhatatlan kísérője a párolt káposzta. Hollandiából származik, de olyannyira meghonosodott, hogy jellegzetes magyar ételnek tartjuk. Érdemes megismerkedni az eredeti holland változattal is.
Párolt vöröskáposzta
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 5453 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Zöldségek Zöldségek
(Vince Kiadó, 2007)

A megszokott köreteken kívül szánjunk más szerepet is a zöldségeknek! Hiszen a felhasználható alapanyagok listája igazán impozáns, hogy csak néhányat soroljunk: cukkini, padlizsán, paprika, paradicsom, zöldbab, spárga, zeller. S... bővebben...
Párolt vöröskáposzta
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Zöldségek Zöldségek
(Vince Kiadó, 2007)

A megszokott köreteken kívül szánjunk más szerepet is a zöldségeknek! Hiszen a felhasználható alapanyagok listája igazán impozáns, hogy csak néhányat soroljunk: cukkini, padlizsán, paprika, paradicsom, zöldbab, spárga, zeller. S... bővebben...
google+