Kukoricás lepény



Elkészítés:
1. A lisztet, a sütőport, az őrölt koriandert és a köményt egy tálba tesszük, mélyedést nyomunk a közepébe. Beletesszük a konzervkukoricát, a tejszínes kukoricát, a tejet, a tojást és a metélőhagymát. Addig keverjük, amíg csomómentes, sima tésztát kapunk. Sózzuk, borsozzuk.
2. Egy serpenyőben olajat hevítünk. Az olaj akkor elég meleg, ha egy kenyérkocka 15 másodperc alatt aranyszínűre pirul benne. Púpozott evőkanálnyi masszaadagokat teszünk a serpenyőbe, mindegyiket egymástól 2 cm távolságra, és laposra nyomjuk a kanállal.
3. Adagonként közepes lángon 2 percig sütjük, majd megfordítjuk, és a másik oldalát is kisütjük. Kivesszük, papírtörlőn lecsepegtetjük. Kisütjük a többit is. A mártással tálaljuk.
4. A mártáshoz egy kis edényben felhevítjük az ecetet, a cukrot és a chiliszószt, 1-2 percig, amíg a cukor elolvad. Belekeverjük a snidlinget, és ízlés szerint sózzuk.