Kukoricás lepény

Elkészítési idő: 40 perc Munkaidő: 30 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Kukoricás lepény
Adag: 6-8 főre (20 darab)
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
13 dkg szűrt kukoricakonzerv
1 és ¼ dl olívaolaj
½ kiskanál őrölt koriander
¼ kiskanál őrölt kömény
másfél kiskanál sütőpor
2 evőkanál friss, apróra vágott metélőhagyma
2 db kissé felvert tojás
¾ dl tej
15 dkg finomliszt
Mártáshoz:
2 evőkanál friss, apróra vágott metélőhagyma
1 kiskanál chiliszósz
3 kiskanál barnacukor
1 evőkanál ecet
ízlés szerint

Elkészítés:

1. A lisztet, a sütőport, az őrölt koriandert és a köményt egy tálba tesszük, mélyedést nyomunk a közepébe. Beletesszük a konzervkukoricát, a tejszínes kukoricát, a tejet, a tojást és a metélőhagymát. Addig keverjük, amíg csomómentes, sima tésztát kapunk. Sózzuk, borsozzuk.

2. Egy serpenyőben olajat hevítünk. Az olaj akkor elég meleg, ha egy kenyérkocka 15 másodperc alatt aranyszínűre pirul benne. Púpozott evőkanálnyi masszaadagokat teszünk a serpenyőbe, mindegyiket egymástól 2 cm távolságra, és laposra nyomjuk a kanállal.

3. Adagonként közepes lángon 2 percig sütjük, majd megfordítjuk, és a másik oldalát is kisütjük. Kivesszük, papírtörlőn lecsepegtetjük. Kisütjük a többit is. A mártással tálaljuk.

4. A mártáshoz egy kis edényben felhevítjük az ecetet, a cukrot és a chiliszószt, 1-2 percig, amíg a cukor elolvad. Belekeverjük a snidlinget, és ízlés szerint sózzuk.

Előre néhány órával elkészíthetjük a lepényeket. Tepsiben, sütőpapírral letakarva közepesre hevített sütőben (180 fok; gáz: 4) 5 percig melegítjük.
Kukoricás lepény
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 725 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Nélkülözhetetlen vendégváró falatok Nélkülözhetetlen vendégváró falatok
(Vince Kiadó, 2004)

A vendégváró falatok a szakácsművészet modern, rugalmas és látványos elemei. Gusztusos "apróságok" elegáns tálalásban - a hangsúly mégis mindenkor az egyszerűségen és az ízléses tálaláson van. Sem kés, sem villa nem... bővebben...
Kukoricás lepény
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Nélkülözhetetlen vendégváró falatok Nélkülözhetetlen vendégváró falatok
(Vince Kiadó, 2004)

A vendégváró falatok a szakácsművészet modern, rugalmas és látványos elemei. Gusztusos "apróságok" elegáns tálalásban - a hangsúly mégis mindenkor az egyszerűségen és az ízléses tálaláson van. Sem kés, sem villa nem... bővebben...
hírlevél