Mediterrán sült paprika

Elkészítési idő: több mint 2 óra Munkaidő: 10 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Mediterrán sült paprika
Adag: 6 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
1 db húsos zöldpaprika
4 db szeletelt szardella
¾ dl olívaolaj
2 kiskanál összevágott kapribogyó
3 evőkanál összevágott bazsalikomlevél
ízlés szerint őrölt bors
ízlés szerint

Elkészítés:

1. A paprikákat hosszában félbevágjuk, kicsumázzuk, és vágott felükkel lefelé tepsire fektetjük.

2. Egy kevés olajjal megkenve roston vagy sütőben addig sütjük, amíg a külsejük meg nem feketedett. Műanyag zacskóba töltve, vagy konyharuhával letakarva kihűtjük.

3. A paprika fekete héját óvatosan lehúzzuk, a húsát csíkokra vágva tálba töltjük.

4. A kaprit a szardellával és a bazsalikommal összekeverjük, és a paprikákra öntjük. Megsózzuk, megborsozzuk, és letakarva a hűtőszekrényben 3-4 óráig pácoljuk. Friss kenyérrel és fejes salátával tálaljuk.

Ez a szemet gyönyörködtető, tarka fogás kitűnő előétel, de sült halhoz, pecsenyéhez nagyszerű köret is lehet.
Mediterrán sült paprika
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 2210 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Zöldségek Zöldségek
(Vince Kiadó, 2007)

A megszokott köreteken kívül szánjunk más szerepet is a zöldségeknek! Hiszen a felhasználható alapanyagok listája igazán impozáns, hogy csak néhányat soroljunk: cukkini, padlizsán, paprika, paradicsom, zöldbab, spárga, zeller. S... bővebben...
Mediterrán sült paprika
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Zöldségek Zöldségek
(Vince Kiadó, 2007)

A megszokott köreteken kívül szánjunk más szerepet is a zöldségeknek! Hiszen a felhasználható alapanyagok listája igazán impozáns, hogy csak néhányat soroljunk: cukkini, padlizsán, paprika, paradicsom, zöldbab, spárga, zeller. S... bővebben...
hírlevél