Mexikói réteges mártás

Elkészítési idő: 60 perc Munkaidő: 60 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Mexikói réteges mártás
Adag: 6 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
10 dkg kukoricachips
10 dkg készen vásárolt salsa
15 dkg tejföl
22 és fél dkg konzerv bab
1 evőkanál kimagozott, apróra vágott fekete olajbogyó
3 dkg reszelt cheddar sajt
A díszítéshez:
levél apróra vágott, friss koriander
Guacamoléhoz:
½ db apróra vágott piros chilipaprika
másfél db érett avokádó
1 evőkanál tejföl
1 evőkanál friss, apróra vágott koriander
½ kisebb apróra vágott lilahagyma
½ kisebb paradicsom
½ evőkanál citromlé
vagy
½ evőkanál zöldcitromlé
½ csepp Tabasco-szósz
vagy
½ csepp habanero-szósz

Elkészítés:

1. A guacamoléhoz durvára vágjuk az avokádó húsát, majd villával összenyomjuk. A paradicsomot vízszintesen kettévágjuk. Kiskanállal kiszedjük a magjait. A húsát felkockázzuk, az avokádóhoz adjuk.

2. Belekeverjük a chilit, a hagymát, a koriandert, a zöldcitromlét, a tejfölt és a szószt. Sózzuk, borsozzuk. Letakarjuk, és hűtőbe tesszük.

3. A babot és a taco fűszerkeveréket villával összekeverjük.

4. A tál elkészítéséhez: középen szétterítjük a babot (a képen egy 30 x 35 cm-es tálat láthatunk), a szélén helyet hagyunk a kukoricachipsnek. A tejfölt a tetejére tesszük. Erre kerül elsőnek a guacamole, majd a salsamártás, de mindig látszania kell az összes alatta lévő rétegnek. A legtetejére sajtot és olajbogyót teszünk.

5. A tál szélét körberakjuk kukoricachipsszel, és korianderrel díszítjük. A maradék chipsszel tálaljuk.

A Tabasco- és a habaneroszósz nagyon csípős, ne használjunk belőle túl sokat.
Előre 2 órával elkészíthetjük, letakarva a hűtőbe tesszük. A chipset csak a tálalás előtt rakjuk körbe.
Mexikói réteges mártás
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1513 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Nélkülözhetetlen vendégváró falatok Nélkülözhetetlen vendégváró falatok
(Vince Kiadó, 2004)

A vendégváró falatok a szakácsművészet modern, rugalmas és látványos elemei. Gusztusos "apróságok" elegáns tálalásban - a hangsúly mégis mindenkor az egyszerűségen és az ízléses tálaláson van. Sem kés, sem villa nem... bővebben...
Mexikói réteges mártás
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Nélkülözhetetlen vendégváró falatok Nélkülözhetetlen vendégváró falatok
(Vince Kiadó, 2004)

A vendégváró falatok a szakácsművészet modern, rugalmas és látványos elemei. Gusztusos "apróságok" elegáns tálalásban - a hangsúly mégis mindenkor az egyszerűségen és az ízléses tálaláson van. Sem kés, sem villa nem... bővebben...
bevásárlólista