Mini párizsi-brest fánk



Elkészítés:
1. A fánktésztához a lisztet sütőpapírra öntjük. A vajat 1/2 csésze (1,25 dl) vízzel egy edénybe tesszük, kis lángon addig keverjük, amíg megolvad, majd felforraljuk. Levesszük a tűzről, egyszerre beleöntjük a lisztet, és gyorsan összekeverjük fakanállal. Visszatesszük a tűzre, tovább verjük, amíg golyóvá áll össze, és leválik az edény oldaláról. Egy nagy, tiszta tálba tesszük, kissé kihűtjük. Robotgéppel kissé felverjük, hogy a maradék hőt is kiengedje. Fokozatosan hozzáadjuk a felvert tojást, egyszerre 3 kiskanálnyit. Mindegyik adag után jól felverjük, amíg a végén sima és fényes tésztát kapunk.
2. A sütőt 190 fokra (gáz: 5) előmelegítjük. 3 tepsit kibélelünk sütőpapírral. A fánktésztát habzsákba tesszük, melynek a végén 5 mm-es csillagforma van. 3 cm átmérőjű köröket nyomunk a papírra. 10 percig sütjük, majd kissé visszavesszük a hőmérsékletet (180 fokra, gáz: 4). További 15-20 percig sütjük, amíg megbarnul és megdagad. Megszurkáljuk az oldalát, hogy kiengedje a hőt, és rácson hagyjuk kihűlni.
3. A töltelékhez 1 csésze (2,5 dl) tejet forrpontig hevítünk egy edényben. Egy tálban összekeverjük a maradék tejet, a tojássárgáját, a cukrot, a lisztet és a pudingport, és lassan hozzáöntjük a forró tejet, közben gyorsan keverjük, hogy jól összeálljon. Egy közepes méretű lábosba öntjük, és közepes hőmérsékleten addig keverjük, amíg felforr és besűrűsödik. Hozzáadjuk az eszenciát. Tálba tesszük, letakarjuk, hagyjuk kihűlni.
4. A tejkaramellához elkeverjük a cukrot 1,25 dl vízzel egy kis edényben, folyamatosan keverjük kis lángon, amíg a cukor elolvad. Felforraljuk, és keverés nélkül forrni hagyjuk 10 percig, amíg aranyszínű lesz. Majd az edényt egy forró vízzel teli másik edény fölé helyezzük: így megakadályozzuk, hogy a karamella megdermedjen.
5. A fánkok tetejét azonnal a tejkaramellába mártjuk, néhány mandulapehellyel díszítjük, és rácsra tesszük, hogy kihűljön. A fánkot vízszintesen félbevágjuk, a töltelékkel megtöltjük.