Rokfortos articsóka

Elkészítési idő: 40 perc Munkaidő: 20 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Rokfortos articsóka
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
6 db konzerv articsóka
vagy
6 db főtt articsóka
5 dkg olvasztott vaj
2 evőkanál zsemlemorzsa
3 dkg morzsolt márványsajt
ízlés szerint frissen őrölt bors

Elkészítés:

1. A sütőt 200 °C-ra (gáz 6. fokozat) bemelegítjük. 4 articsókagumót vízzel leöblítünk.

2. A maradék 2 articsókagumót kockákra vágjuk, turmixoljuk, majd a rokforttal(márványsajttal) összedolgozva megborsozzuk. Az articsókák üregébe halmozzuk, és tűzálló tálra ültetjük.

3. A 2 púpozott evőkanál morzsát a vaj felével összekeverjük, és az articsókákra simítjuk. A maradék vajjal meglocsoljuk, és a sütőben 20 perc alatt világosbarnára sütjük. A képen látható articsókát zsázsával díszítették, de jól illik hozzá a petrezselyem is.

Articsóka helyett zsenge karalábéból is készíthetjük, de a sós vízben főtt karalábék közepét kivájjuk.
Magyarországon friss articsóka csak időnként kapható, de konzervben egész évben árusítják. A gumója a legfinomabb, főleg ha rokforttal töltjük majd meg.
Rokfortos articsóka
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 2691 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Zöldségek Zöldségek
(Vince Kiadó, 2007)

A megszokott köreteken kívül szánjunk más szerepet is a zöldségeknek! Hiszen a felhasználható alapanyagok listája igazán impozáns, hogy csak néhányat soroljunk: cukkini, padlizsán, paprika, paradicsom, zöldbab, spárga, zeller. S... bővebben...
Rokfortos articsóka
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Zöldségek Zöldségek
(Vince Kiadó, 2007)

A megszokott köreteken kívül szánjunk más szerepet is a zöldségeknek! Hiszen a felhasználható alapanyagok listája igazán impozáns, hogy csak néhányat soroljunk: cukkini, padlizsán, paprika, paradicsom, zöldbab, spárga, zeller. S... bővebben...
könyvek