Panforte

Sienai panforte

Elkészítési idő: 55 perc Munkaidő: 15 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Panforte
Adag: 7 tortaforma (224 darab)
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
84 dkg méz
126 dkg cukrozott, apróra vágott sárgabarack
63 dkg mazsola
42 dkg dió
49 dkg pirított mogyoró
84 dkg hámozott, pirított mandula
1 kiskanál őrölt fahéj
14 evőkanál kakaópor
161 dkg finomliszt

Elkészítés:

1. Előmelegítjük a sütőt 160 fokra (gáz: 2-3). Vékonyan kikenünk egy lapos, 20 cm átmérőjű tortasütőt, és az aljára sütőpapírt teszünk. Összekeverjük a mandulát, a mogyorót, a diót, a mazsolát, a barackot és a héjakat egy nagy tálban. Ráöntjük a lisztet, a kakaót és a fahéjat, és összekeverjük.

2. Összevegyítjük a csokoládét, a cukrot és a mézet egy kis edényben, és kis lángon addig keverjük, amíg felolvad. A száraz massza közepébe mélyedést nyomunk, és fokozatosan hozzáadjuk a mézes keveréket. Összekeverjük - kézzel, mert a massza kemény lesz.

3. Egyenletesen a tortasütőbe öntjük a masszát. Nedves kézzel lenyomjuk. Lesimítjuk a tetejét. 35 percig sütjük, amíg a panforte közepe megkeményedik. A tovasütőben hagyjuk kihűlni.

4. Amikor kihűlt, kivesszük a formából, porcukorral megszórjuk, és vékony cikkekre vágjuk.

Panforte
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1893 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Nélkülözhetetlen vendégváró falatok Nélkülözhetetlen vendégváró falatok
(Vince Kiadó, 2004)

A vendégváró falatok a szakácsművészet modern, rugalmas és látványos elemei. Gusztusos "apróságok" elegáns tálalásban - a hangsúly mégis mindenkor az egyszerűségen és az ízléses tálaláson van. Sem kés, sem villa nem... bővebben...
Panforte
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Nélkülözhetetlen vendégváró falatok Nélkülözhetetlen vendégváró falatok
(Vince Kiadó, 2004)

A vendégváró falatok a szakácsművészet modern, rugalmas és látványos elemei. Gusztusos "apróságok" elegáns tálalásban - a hangsúly mégis mindenkor az egyszerűségen és az ízléses tálaláson van. Sem kés, sem villa nem... bővebben...
twitter