Csőtészta pestomártással

Elkészítési idő: 25 perc Munkaidő: 15 perc könnyen elkészíthető olcsó
Csőtészta pestomártással
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
½ üveg pesto szósz
40 dkg rövid csőtészta
10 dkg összevágott, marinált paprika
2 dl tejföl
20 dkg szeletelt gomba
3 evőkanál olaj
ízlés szerint őrölt bors
ízlés szerint

Elkészítés:

1. A tésztát sóval és 1 evőkanál olajjal ízesített vízben puhára főzzük, majd leszűrjük.

2. A maradék olajat megforrósítjuk, és a gombát megpároljuk benne. A tejfölt, a pestót és a marinált paprikát hozzáadva megborsozzuk, 2 percig kevergetve pirítjuk.

3. A tésztát beleforgatjuk, alaposan átforrósítjuk, és azonnal, salátával kínáljuk.

A pesto és a marinált paprika nagy csemegeboltokban üvegben készen kapható, de otthon magunk is elkészíthetjük.

Marinált paradicsompaprika

Kép nélkül
5 dl ecet
2 dl olaj
1 evőkanál szemes bors
1-2 késhegynyi benzoesavas nátrium
2-3 db babérlevél
15 dl víz
4 dkg

1. A paradicsompaprikát megmossuk, lecsurgatjuk, kicsumázzuk, és vastag cikkekre vágjuk.

2. Egy jó nagy lábasban olajat forrósítunk, és néhány percig sütjük-pároljuk benne a paradicsompaprika-szeleteket, majd lecsepegtetve üvegbe rakjuk.

3. A vizet az ízesítőkkel felforraljuk, 5 percet főzzük, majd hagyjuk kissé kihűlni. Ha már nem forró, de még meleg a páclé, belekeverjük a tartósítót, és azonnal a paradicsompaprikára öntjük.

4. Az üvegeket megmozgatjuk, és fehér papírral letakarva állni hagyjuk, amíg a tartalma teljesen kihűl. Akkor a tetejére kevés olajat öntünk, lezárjuk, és a kamrába állítjuk. Egy hónap alatt fogyaszthatóvá érlelődik.

Pesto

Pesto
10 dkg reszelt parmezán sajt
5 dkg fenyőmag
8 dkg friss bazsalikom
2 gerezd fokhagyma
1 dl olívaolaj

1. A bazsalikomleveleket letépjük a szárról, jól megmossuk, salátacentrifugában alaposan leszárítjuk, vagy konyharuhával leitatjuk róluk a nedvességet.

2. A parmezán sajtot konyhai robotgépben kenyérmorzsa állagúra daráljuk. Hozzátesszük a fokhagymát meg a fenyőmagot is, durvára eldolgozzuk. Végül hozzáadjuk a bazsalikomot is, és az egészet összemixeljük.

3. Az olívaolajat lassan a pépbe csurgatjuk, hogy kenhető masszát kapjunk.

4. A pestót frissen főzött spagettihez keverjük, vagy a faszenes grillen sült húsokhoz, zöldségekhez kínáljuk. A mártás, lefedve,

3 napig a hűtőszekrényben eltartható.

Csőtészta pestomártással
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1363 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Népszerű raguk és egytálételek Népszerű raguk és egytálételek
(Kulturtrade Kiadó)

A világ sokszínű konyhaművészetében fontos szerepet játszanak a tápláló és ízletes, de egyszerű lépésekben elkészíthető raguk. A pirított húsokat, zöldséges, fűszeres vagy boros lében puhára főzve számtalan rendkívül... bővebben...
Csőtészta pestomártással
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Népszerű raguk és egytálételek Népszerű raguk és egytálételek
(Kulturtrade Kiadó)

A világ sokszínű konyhaművészetében fontos szerepet játszanak a tápláló és ízletes, de egyszerű lépésekben elkészíthető raguk. A pirított húsokat, zöldséges, fűszeres vagy boros lében puhára főzve számtalan rendkívül... bővebben...
cikkek