Valenciai karamellizált narancs

Elkészítési idő: több mint 2 óra Munkaidő: 25 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Valenciai karamellizált narancs
Adag: 4-6 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
4 nagy narancs
3 dl víz
4 evőkanál pirított mandulaforgács

Elkészítés:

1. Tűzálló tál fölött dolgozva, hogy a kicsorduló lé abba csöpögjön, kis recés késsel vastagon meghámozzuk a lédús narancsokat, a keserű fehér réteget is eltávolítjuk. A narancsokat kifilézzük, azaz késsel kivágjuk a gerezdeket a vékony hártyák közül. Az üres hártyákat kinyomkodjuk, hogy minden lé kicsöpögjön belőlük. A narancs húsát és a levét félretesszük.

2. A cukrot 1,5 dl vízzel kis, vastag aljú lábosba öntjük, közepes lángon folyamatosan kevergetjük, amíg a cukor feloldódik, majd felforraljuk. Utána keverés nélkül addig főzzük, amíg a szirup aranybarnára pirul.

3. A maradék vizet a lábosba öntjük (óvatosan, mert a karamell spriccelni fog). Megkeverjük, hogy a karamell feloldódjon. Levesszük a tűzről, és hagyjuk a karamellt kicsit kihűlni, majd a narancsdarabokra öntjük. A narancslét belekeverjük, majd hagyjuk teljesen kihűlni. Frissen tartó fóliával lefedjük és tálalás előtt legalább 120 percre hűtőbe tesszük.

4. Tálalás előtt megszórjuk a pirított mandulával.

Igen testes édes, nemesrothadásos, magas savtartalmú, fahordós érlelésű fehérbor illik hozzá.
Valenciai karamellizált narancs
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 3471 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Spanyol konyha Spanyol konyha
(Vince Kiadó, 2011)

Az izgalmas és sokoldalú mai spanyol konyha alapjában a századok során egymást követő hódítók öröksége. Bár a föníciaiak, a rómaiak és a mórok már rég elhagyták a napsütötte Ibériai-félszigetet, a konyhaművészetre... bővebben...
Valenciai karamellizált narancs
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Spanyol konyha Spanyol konyha
(Vince Kiadó, 2011)

Az izgalmas és sokoldalú mai spanyol konyha alapjában a századok során egymást követő hódítók öröksége. Bár a föníciaiak, a rómaiak és a mórok már rég elhagyták a napsütötte Ibériai-félszigetet, a konyhaművészetre... bővebben...
facebook