Muzsikus szelet

Elkészítési idő: 40 perc Munkaidő: 15 perc tapasztalatot kíván drága
Muzsikus szelet
Adag: 12-18 szelet
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
15 dkg mandula
15 dkg mogyoró
5 dkg szárított, finomra vágott datolya
vagy
5 dkg szárított, finomra vágott sárgabarack
vagy
5 dkg finomra vágott szárított füge
10 dkg mazsola
5 dkg fenyőmag
A karamellhez:
2 csepp fehérborecet
másfél dl víz
A tepsi kikenéséhez:
igény szerint mogyoróolaj

Elkészítés:

1. Egy 30x23 cm-es tepsit vastagon kikenünk mogyoróolajjal, és egy nagy kést is bekenünk vele. Mindkettőt félretesszük. A magvakat és a szárított gyümölcsöket tálban elvegyítjük.

2. A karamellhez vastag aljú lábosban a cukrot a vízzel és az ecettel közepes-nagy lángon kevergetjük, amíg a cukor feloldódik. Felforraljuk, majd keverés nélkül 20-25 percig főzzük, amíg a karamell 175 °C-ra hevül (cukorhőmérővel ellenőrizhetjük), vagy aranybarnára pirul. Levesszük a tűzről, belekeverjük a gyümölcsös magkeveréket, és azonnal az előkészített tepsibe öntjük. Nagyon gyorsan dolgozzunk, nehogy megszilárduljon. Egy nedves kenőkéssel a masszát egyenletesre simítjuk a tepsiben.

3. Pár percig állni hagyjuk, megvárjuk, míg annyira megdermed, hogy szeletelni lehessen. A tepsiből olajozott sütőpapírra borítjuk, és az olajos késsel három 10 x 23 cm-es csíkot vágunk belőle. Hagyjuk teljesen megdermedni, majd alufóliába tekerjük. Legfeljebb 1 hétig tároljuk.

Összesen 30 dkg olajos magot használjunk az elkészítéshez, melyet legjobb vegyesen összeválogatni - lehet hámozott, vagy hámozatlan egész mandula, mandulaforgács, megtisztított török mogyoró, sós vagy sótlan földimogyoró, pekándió.
Muzsikus szelet
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1251 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Spanyol konyha Spanyol konyha
(Vince Kiadó, 2011)

Az izgalmas és sokoldalú mai spanyol konyha alapjában a századok során egymást követő hódítók öröksége. Bár a föníciaiak, a rómaiak és a mórok már rég elhagyták a napsütötte Ibériai-félszigetet, a konyhaművészetre... bővebben...
Muzsikus szelet
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Spanyol konyha Spanyol konyha
(Vince Kiadó, 2011)

Az izgalmas és sokoldalú mai spanyol konyha alapjában a századok során egymást követő hódítók öröksége. Bár a föníciaiak, a rómaiak és a mórok már rég elhagyták a napsütötte Ibériai-félszigetet, a konyhaművészetre... bővebben...
google+