Muzsikus szelet



Elkészítés:
1. Egy 30x23 cm-es tepsit vastagon kikenünk mogyoróolajjal, és egy nagy kést is bekenünk vele. Mindkettőt félretesszük. A magvakat és a szárított gyümölcsöket tálban elvegyítjük.
2. A karamellhez vastag aljú lábosban a cukrot a vízzel és az ecettel közepes-nagy lángon kevergetjük, amíg a cukor feloldódik. Felforraljuk, majd keverés nélkül 20-25 percig főzzük, amíg a karamell 175 °C-ra hevül (cukorhőmérővel ellenőrizhetjük), vagy aranybarnára pirul. Levesszük a tűzről, belekeverjük a gyümölcsös magkeveréket, és azonnal az előkészített tepsibe öntjük. Nagyon gyorsan dolgozzunk, nehogy megszilárduljon. Egy nedves kenőkéssel a masszát egyenletesre simítjuk a tepsiben.
3. Pár percig állni hagyjuk, megvárjuk, míg annyira megdermed, hogy szeletelni lehessen. A tepsiből olajozott sütőpapírra borítjuk, és az olajos késsel három 10 x 23 cm-es csíkot vágunk belőle. Hagyjuk teljesen megdermedni, majd alufóliába tekerjük. Legfeljebb 1 hétig tároljuk.