Mandulás aprósütemény

Elkészítési idő: 45 perc Munkaidő: 25 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Mandulás aprósütemény
Adag: 60 darab
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
2 és fél dkg durvára darált mandula
7 és fél dkg hámozott, pirított mandula
15 dkg finomított kristálycukor
15 dkg puha vaj
1 csipet
4 db habbá vert tojás
1 nagy citrom héja, finomra reszelt
A kikenéshez:
11 és fél dkg finomliszt
kevés vaj

Elkészítés:

1. Nagy tálban a vajat a cukorral fehérre és habosra keverjük. Rászitáljuk a lisztet, a darált mandulát a sóval, és ráöntjük a szitában maradt darált mandulát. Nagy fémkanállal beledolgozzuk az aprított mandulát és a citromhéjat is.

2. Egy másik tálban addig verjük a tojásfehérjét, amíg puha csúcsokat képez, amikor kiemeljük a habverőt. A tojásfehérjét a mandulás keverékbe forgatjuk.

3. A tésztából teáskanállal adagolva egymástól némi távolságra kis halmokat teszünk egy vagy több jól kivajazott sütőlemezre (egymás után sütjük meg). 180 °C-ra előmelegített sütőben 20 percig sütjük, amíg a szélük aranysárga lesz. Rácsra szedve hagyjuk kihűlni. Légmentes edényben legfeljebb 1 hétig tárolhatjuk.

Mandulás aprósütemény
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 3260 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Spanyol konyha Spanyol konyha
(Vince Kiadó, 2011)

Az izgalmas és sokoldalú mai spanyol konyha alapjában a századok során egymást követő hódítók öröksége. Bár a föníciaiak, a rómaiak és a mórok már rég elhagyták a napsütötte Ibériai-félszigetet, a konyhaművészetre... bővebben...
Mandulás aprósütemény
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Spanyol konyha Spanyol konyha
(Vince Kiadó, 2011)

Az izgalmas és sokoldalú mai spanyol konyha alapjában a századok során egymást követő hódítók öröksége. Bár a föníciaiak, a rómaiak és a mórok már rég elhagyták a napsütötte Ibériai-félszigetet, a konyhaművészetre... bővebben...
van itthon