Orjaleves

Elkészítési idő: több mint 2 óra Munkaidő: 30 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Orjaleves
Adag: 10 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
150 dkg orja
2 gerezd fokhagyma
5 szem kockacukor
10 dkg ecetes torma
3 dkg zsír
2 db zsemle
1 késhegynyi köménymag
20 dl víz
1 db gomba

Elkészítés:

A sertésgerincet, az ún. orját langyos vízben megmossuk. Feltesszük vízbe főni.

A legjobb tálalás előtt kb. 3 órával tűzhöz tenni. Az idő a hús minőségétől függ.

Egyenletes lassú tűznél főzzük. Ha a hús félig meg van főzve, bezöldségezzük, fűszert, sót teszünk bele és kevés köménymagot is teszünk bele.

Ha a hús puha, félrehúzzuk, és kevés hideg vizet öntünk rá, higgadni hagyjuk, hogy szép színű legyen. Vékonyra szelt és zsírban pirított zsemlekockával adjuk fel a levest.

A kifőtt orját pedig ecetes tormával tálaljuk.

(Lukács István mesterszakács receptje)

A kockacukrok az ecetestorma készítéshez szükségesek.
Orjaleves
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 2589 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
104 híres magyar recept
104 híres magyar recept
(Közgazdasági és Jogi Kiadó, 1985)

Bizonyára mindenki talál kedvére valót az előételek, a levesek, a sültek, a halak, az egytál ételek, a köretek, a tészták, az édességek között. Igaz ugyan, hogy vannak olyanok is, amelyek alapanyaga (fogas, pisztráng, libamáj)... bővebben...
Orjaleves
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
104 híres magyar recept
104 híres magyar recept
(Közgazdasági és Jogi Kiadó, 1985)

Bizonyára mindenki talál kedvére valót az előételek, a levesek, a sültek, a halak, az egytál ételek, a köretek, a tészták, az édességek között. Igaz ugyan, hogy vannak olyanok is, amelyek alapanyaga (fogas, pisztráng, libamáj)... bővebben...
bevásárlólista