Jérce kertész módra

Elkészítési idő: több mint 2 óra Munkaidő: 50 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Jérce kertész módra
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
50 dkg sárgarépa
50 dkg tisztított újburgonya
1 db 150 dkg-os, egész jérce
4 evőkanál olívaolaj
másfél dkg puha vaj
½ fej hagyma
1 csokor petrezselyem
A díszítéshez:
ízlés szerint friss, apróra vágott petrezselyem
A töltelékhez:
3 dkg zsemlemorzsa
ízlés szerint bors
ízlés szerint
igény szerint fehérrépa
igény szerint sárgarépa
ízlés szerint petrezselyem

Elkészítés:

1. A töltelékhez a pasztinákot és a sárgarépát lábosba tesszük, kevés vízzel felöntjük és felforraljuk. Lefedjük és kis lángon forraljuk, míg a zöldség meg nem puhul. Leszűrjük és turmixgépben vagy rúdmixerrel simára pürésítjük. Beleöntjük egy tálba és félretesszük hűlni.

2. A kihűlt pürét összedolgozzuk a zsemlemorzsával, a szerecsendióval meg egy evőkanál aprított petrezselyemmel (1. kép) és erőteljesen megsózzuk, megborsozzuk.

3. A tölteléket a bőr alatt a jérce mellére simítjuk (2. kép) és a nyakánál egy hústűvel vagy fogvájóval rögzítjük a bőrt.

4. A petrezselymet meg a hagymát a hasüregbe dugjuk (3. kép) és a jércét belefektetjük egy tepsibe.

5. A sütőt 190 °C-ra bemelegítjük. A jérce bőrét mindenütt megkenjük vajjal és meghintjük sóval, borssal. Lefedjük alufóliával és a sütőben 30 percig pároljuk.

6. Ezalatt egy serpenyőben felhevítjük az olajat és enyhén megpirítjuk az újburgonyát.

7. A burgonyát meg a sárgarépát is elrendezzük a tepsiben, a jércét meglocsoljuk a pecsenyelével, ismét lefedjük az alufóliával és még 60 percen át pároljuk. 30 perc párolás után a pecsenyelével újra meglocsoljuk a húst meg a zöldségeket. A főzési idő vége előtt 20 perccel levesszük az alufóliát, hogy a jérce megpiruljon. A petrezselyemmel díszített zöldségeket a jércével együtt tálaljuk.

Jérce kertész módra Jérce kertész módra Jérce kertész módra
Könnyen és gyorsan eltávolítható az újburgonya héja, ha néhány percre forrásban lévő vízbe mártjuk, majd hideg vízzel lehűtjük és fém edénysúrolóval megdörzsöljük.
Jérce kertész módra
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1794 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Csirke
Csirke
(Vince Kiadó, 2004)

A csirkehús nemcsak egészséges, hanem rendkívül sokféleképpen lehet feldolgozni, és ezért kiválóan alkalmas ínycsiklandozó ételek egész seregének elkészítéséhez. Ez az ötletekben gazdag szakácskönyv 120 receptet mutat be a... bővebben...
Jérce kertész módra
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Csirke
Csirke
(Vince Kiadó, 2004)

A csirkehús nemcsak egészséges, hanem rendkívül sokféleképpen lehet feldolgozni, és ezért kiválóan alkalmas ínycsiklandozó ételek egész seregének elkészítéséhez. Ez az ötletekben gazdag szakácskönyv 120 receptet mutat be a... bővebben...
könyvek