Mediterrán vasárnapi pecsenye

Elkészítési idő: több mint 2 óra Munkaidő: 55 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Mediterrán vasárnapi pecsenye
Adag: 6 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
1 db kappan
100 dkg újburgonya
3 db vékonyra szeletelt, karikára vágott cukkini
2 evőkanál olívaolaj
6 dkg puha vaj
1 db darabolt piros húsú paprika
1 db darabolt sárga húsú paprika
1 db darabolt zöld húsú paprika
1 fej fokhagyma
18 dkg feta sajt
2 evőkanál liszt
2 evőkanál sűrített paradicsom
ízlés szerint bors
ízlés szerint
ízlés szerint rozmaring

Elkészítés:

1. A kb. 250 dkg-os kappant hideg vízzel leöblítjük és szárazra töröljük. Nyakánál óvatosan benyúlunk a bőre alá, felemeljük a melléről és ujjunkkal addig lazítjuk, míg a combokig érő zsebet nem sikerül kialakítanunk.

2. A sütőt 190 °C-ra bemelegítjük. Letépkedjük a rozmaring leveleit, összekeverjük a fetával, a vajjal meg a paradicsompürével (1. kép). Sózzuk, borsozzuk. A tölteléket bekanalazzuk a bőr alá. A kappant tepsibe fektetjük, lefedjük alufóliával és 50 dkg-onként 20 percig, majd további 20 percig pároljuk a sütőben.

3. A fokhagymát gerezdekre szedjük (2. kép), de nem hámozzuk meg. 40 perces párolás után a zöldségekkel együtt a kappanhoz adjuk.

4. A kappant meglocsoljuk egy kevés olajjal (3. kép), teszünk mellé 1-2 rozmaringágat, meghintjük sóval, borssal. Visszatesszük a sütőbe, majd az utolsó 40 percben alufólia nélkül sütjük tovább.

5. A kappant a zöldségek egy részével elrendezzük egy tálon. A maradék zöldséget egy másik előmelegített tálba szedjük át. A pecsenyelét egy lábosba öntjük és elkeverjük a liszttel. 2 percig forraljuk, majd lassan felöntjük a tyúkhúslevessel. Gyöngyözve forraljuk, míg a mártás be nem sűrűsödik. Edénybe szűrjük és felszolgáljuk a hússal meg a zöldséggel együtt.

Mediterrán vasárnapi pecsenye Mediterrán vasárnapi pecsenye Mediterrán vasárnapi pecsenye
Könnyen és gyorsan eltávolítható az újburgonya héja, ha néhány percre forrásban lévő vízbe mártjuk, majd hideg vízzel lehűtjük és fém edénysúrolóval megdörzsöljük.
Sütéskor mindig úgy fedjük le alufóliával a süteményt vagy a húst, hogy a fényes oldala érintkezzen velük.

Tyúkhúsalaplé

Kép nélkül
75 dkg tyúkhús
1 szál szárzeller
1 db durvára vágott vöröshagyma
1 db durvára vágott sárgarépa
6 szem bors
4 liter víz

1. Levesnek való tyúk csontját és nyesedékét apróra vágjuk, és a vöröshagymával, sárgarépával és szárzellerrel, borssal, bouquet garnival fazékba tesszük (1. kép). Felöntjük a vízzel.

2. Felforraljuk, és a levet 2-3 órán át lassan főzzük. A felszínéről közben lemerjük a habot. A levet tiszta edénybe átszűrjük (2. kép), és hagyjuk kihűlni.

3. A levet egy éjszakára hideg helyre tesszük, és a megdermedt zsírt leszedjük a tetejéről (3. kép). Ha nincs időnk a hűtésre a zsírt konyhai papírtörlővel is leitathatjuk róla. 1,5-2,0 liter lesz belőle.

Mediterrán vasárnapi pecsenye
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1632 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Csirke
Csirke
(Vince Kiadó, 2004)

A csirkehús nemcsak egészséges, hanem rendkívül sokféleképpen lehet feldolgozni, és ezért kiválóan alkalmas ínycsiklandozó ételek egész seregének elkészítéséhez. Ez az ötletekben gazdag szakácskönyv 120 receptet mutat be a... bővebben...
Mediterrán vasárnapi pecsenye
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Csirke
Csirke
(Vince Kiadó, 2004)

A csirkehús nemcsak egészséges, hanem rendkívül sokféleképpen lehet feldolgozni, és ezért kiválóan alkalmas ínycsiklandozó ételek egész seregének elkészítéséhez. Ez az ötletekben gazdag szakácskönyv 120 receptet mutat be a... bővebben...
vegetáriánus ételek