Mézzel-mustárral fényezett csirke

Elkészítési idő: 55 perc Munkaidő: 25 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Mézzel-mustárral fényezett csirke
Eszközök: kés, sütő, tepsi
Adag: 4-6 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
1 db darabolt csirke
4 evőkanál mustár
4 evőkanál méz
2 evőkanál citromlé
1 kávéskanál paprika
3 evőkanál mák
3 evőkanál olvasztott vaj
ízlés szerint bors
ízlés szerint

Elkészítés:

1. A sütőt bemelegítjük 200 °C-ra. A csirkét 8 darabba vágjuk és bőrös oldalukkal felfelé tepsibe tesszük (1. kép).

2. Egy tálban alaposan összekeverjük a hozzávalókat, a mák kivételével.

3. A máz felével jól bekenegetjük a csirkedarabokat (2. kép).

4. A tepsit a sütő alsó rácsára tesszük és a húst 15 percig sütjük.

5. Óvatosan megfordítjuk a csirkedarabokat (3. kép) és a maradék mázzal megkenjük a másik felüket is.

6. A húst megszórjuk a mákkal és további 15 percig sütjük.

7. A csirkedarabokat tálra szedjük, meglocsoljuk a pecsenyelével és kukoricás paradicsomsalátát kínálunk hozzá.

Mézzel-mustárral fényezett csirke Mézzel-mustárral fényezett csirke Mézzel-mustárral fényezett csirke
Köretnek adhatunk a csirke mellé mexikói rizst is. A rizst 10 percig forraljuk, leszűrjük, majd 5 percig pirítjuk. Apróra vágott hagymát, fokhagymát, paradicsomot, sárgarépát és őrölt chilit keverünk hozzá. 1 percig pirítjuk, aztán felöntjük húslevessel. Felforraljuk, és fedő alatt, kis lángon 20 percig pároljuk. Ha kell, pótoljuk a levét. A főzési idő vége előtt 5 perccel zöldborsót adunk hozzá.
Mézzel-mustárral fényezett csirke
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1305 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Csirke
Csirke
(Vince Kiadó, 2004)

A csirkehús nemcsak egészséges, hanem rendkívül sokféleképpen lehet feldolgozni, és ezért kiválóan alkalmas ínycsiklandozó ételek egész seregének elkészítéséhez. Ez az ötletekben gazdag szakácskönyv 120 receptet mutat be a... bővebben...
Mézzel-mustárral fényezett csirke
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Csirke
Csirke
(Vince Kiadó, 2004)

A csirkehús nemcsak egészséges, hanem rendkívül sokféleképpen lehet feldolgozni, és ezért kiválóan alkalmas ínycsiklandozó ételek egész seregének elkészítéséhez. Ez az ötletekben gazdag szakácskönyv 120 receptet mutat be a... bővebben...
facebook