Mézzel-mustárral fényezett csirke

Elkészítési idő: 55 perc Munkaidő: 25 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Mézzel-mustárral fényezett csirke
Eszközök: kés, sütő, tepsi
Adag: 4-6 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
1 db darabolt csirke
4 evőkanál mustár
4 evőkanál méz
2 evőkanál citromlé
1 kávéskanál paprika
3 evőkanál mák
3 evőkanál olvasztott vaj
ízlés szerint bors
ízlés szerint

Elkészítés:

1. A sütőt bemelegítjük 200 °C-ra. A csirkét 8 darabba vágjuk és bőrös oldalukkal felfelé tepsibe tesszük (1. kép).

2. Egy tálban alaposan összekeverjük a hozzávalókat, a mák kivételével.

3. A máz felével jól bekenegetjük a csirkedarabokat (2. kép).

4. A tepsit a sütő alsó rácsára tesszük és a húst 15 percig sütjük.

5. Óvatosan megfordítjuk a csirkedarabokat (3. kép) és a maradék mázzal megkenjük a másik felüket is.

6. A húst megszórjuk a mákkal és további 15 percig sütjük.

7. A csirkedarabokat tálra szedjük, meglocsoljuk a pecsenyelével és kukoricás paradicsomsalátát kínálunk hozzá.

Mézzel-mustárral fényezett csirke Mézzel-mustárral fényezett csirke Mézzel-mustárral fényezett csirke
Köretnek adhatunk a csirke mellé mexikói rizst is. A rizst 10 percig forraljuk, leszűrjük, majd 5 percig pirítjuk. Apróra vágott hagymát, fokhagymát, paradicsomot, sárgarépát és őrölt chilit keverünk hozzá. 1 percig pirítjuk, aztán felöntjük húslevessel. Felforraljuk, és fedő alatt, kis lángon 20 percig pároljuk. Ha kell, pótoljuk a levét. A főzési idő vége előtt 5 perccel zöldborsót adunk hozzá.
Mézzel-mustárral fényezett csirke
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1044 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Csirke
Csirke
(Vince Kiadó, 2004)

A csirkehús nemcsak egészséges, hanem rendkívül sokféleképpen lehet feldolgozni, és ezért kiválóan alkalmas ínycsiklandozó ételek egész seregének elkészítéséhez. Ez az ötletekben gazdag szakácskönyv 120 receptet mutat be a... bővebben...
Mézzel-mustárral fényezett csirke
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Csirke
Csirke
(Vince Kiadó, 2004)

A csirkehús nemcsak egészséges, hanem rendkívül sokféleképpen lehet feldolgozni, és ezért kiválóan alkalmas ínycsiklandozó ételek egész seregének elkészítéséhez. Ez az ötletekben gazdag szakácskönyv 120 receptet mutat be a... bővebben...
szólj hozzá, értékelj