Olajban sült aprósütemény

Elkészítési idő: 50 perc Munkaidő: 35 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Olajban sült aprósütemény
Adag: 16-20 darab
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
10 dkg finomliszt
1 evőkanál édes sherry
½ teáskanál vaníliakivonat
1 kisebb kissé felvert tojás
1 csipet
3 evőkanál olvasztott vaj
A kisütéshez:
igény szerint olívaolaj
A nyújtáshoz:
igény szerint finomliszt
A tálaláshoz:
½ teáskanál őrölt fahéj
2 evőkanál porcukor

Elkészítés:

1. A lisztet tálba tesszük, és a közepébe mélyedést készítünk. Beleöntjük a vajat, hozzáadjuk a sherryt, a vanília kivonatot, a sót és 1 evőkanálnyi tojást, összedolgozzuk, majd a tésztát simára gyúrjuk. Cipót formálunk belőle, és frissen tartó fóliába csomagoljuk. Szobahőmérsékleten 15 percig pihentetjük.

2. Vékonyan lisztezett gyúródeszkán a tészta felét nagyon vékonyra kinyújtjuk. Hullámos szélű tésztaformával kb. 5 cm-es köröket vágunk ki belőle. A leeső tésztát újra összegyúrjuk, és további köröket szaggatunk belőle. A tészta másik felét is kinyújtjuk és kiszaggatjuk.

3. Vastag aljú serpenyőbe 5 cm magasan olajat öntünk, 180 °C-ra felforrósítjuk. Egyszerre

5-6 tésztadarabot - a serpenyőt nem túlzsúfolva - teszünk bele, 45 másodpercig sütjük, majd nagy szűrőkanállal vagy lapáttal megfordítjuk őket, és addig sütjük, amíg mindkét oldaluk felpuffad és aranybarnára pirul. Összegyűrt konyhai papírtörlőkre szedve lecsepegtetjük.

4. A cukrot, a fahéjat és a gyömbért elvegyítjük, és a meleg süteményekre szitáljuk.

Olajban sült aprósütemény
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 14761 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Spanyol konyha Spanyol konyha
(Vince Kiadó, 2011)

Az izgalmas és sokoldalú mai spanyol konyha alapjában a századok során egymást követő hódítók öröksége. Bár a föníciaiak, a rómaiak és a mórok már rég elhagyták a napsütötte Ibériai-félszigetet, a konyhaművészetre... bővebben...
Olajban sült aprósütemény
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Spanyol konyha Spanyol konyha
(Vince Kiadó, 2011)

Az izgalmas és sokoldalú mai spanyol konyha alapjában a századok során egymást követő hódítók öröksége. Bár a föníciaiak, a rómaiak és a mórok már rég elhagyták a napsütötte Ibériai-félszigetet, a konyhaművészetre... bővebben...
pinterest