Sült sodó

Elkészítési idő: több mint 2 óra Munkaidő: 35 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Sült sodó
Adag: 25 darab
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
10 dkg finomított kristálycukor
3 nagy tojás
1 teáskanál vaníliakivonat
3 és fél dkg kukoricakeményítő
6 dl tej
1 darabka citromhéj
1 darabka fahéj
5 és fél dkg finomliszt
igény szerint földimogyoró-olaj
A behintéshez:
igény szerint finomliszt
A díszítéshez:
ízlés szerint fahéj
ízlés szerint porcukor
A sütéshez:
igény szerint olívaolaj

Elkészítés:

1. A tejet a fahéjdarabbal és egy csík citromhéjjal lábosba öntjük. Felforraljuk, majd 30 percig állni hagyjuk.

2. 2 db tojást, és egy tojássárgáját, a cukrot, a lisztet, a kukoricakeményítőt és a vanília kivonatot géppel simára keverjük. A tejes keveréket újra tűzre tesszük, és kis lángon felforraljuk, ráöntjük a tojásos keverékre, és jól elkeverjük habverővel. Az egészet visszaöntjük a lábosba, és folyamatosan kevergetve felforraljuk, majd lassú tűzön 2-3 percig főzzük, amíg a sodó besűrűsödik.

3. Egy 30 x 23 cm-es tepsit alufóliával kibélelünk, a földimogyoró-olajjal kikenjük, és a tejes masszát beleöntjük. Nedves falapáttal elsimítjuk. Hagyjuk teljesen kihűlni, majd lefedjük, és 2-3 órára hűtőbe tesszük. A hideg lepényt vágódeszkára borítjuk, lehúzzuk róla a fóliát. Átlósan vágjuk fel, hogy 25 darab háromszöget kapjunk. A háromszögeket lisztben megforgatjuk, a felesleges lisztet lerázzuk.

4. Vastag aljú serpenyőbe 5 cm magasan olívaolajat öntünk, 180 °C-ra felforrósítjuk. Egyszerre 5-6 háromszöget sütünk benne (ne zsúfoljuk tele az edényt) 45 másodpercig, majd szűrőkanállal vagy lapáttal megfordítjuk őket, és aranybarnára sütjük. Összegyűrt konyhai papírtörlőkre szedjük, és jól lecsepegtetjük. Porcukorral és fahéjjal megszórva tálaljuk.

Sült sodó
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1576 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Spanyol konyha Spanyol konyha
(Vince Kiadó, 2011)

Az izgalmas és sokoldalú mai spanyol konyha alapjában a századok során egymást követő hódítók öröksége. Bár a föníciaiak, a rómaiak és a mórok már rég elhagyták a napsütötte Ibériai-félszigetet, a konyhaművészetre... bővebben...
Sült sodó
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Spanyol konyha Spanyol konyha
(Vince Kiadó, 2011)

Az izgalmas és sokoldalú mai spanyol konyha alapjában a századok során egymást követő hódítók öröksége. Bár a föníciaiak, a rómaiak és a mórok már rég elhagyták a napsütötte Ibériai-félszigetet, a konyhaművészetre... bővebben...
google+