Vérnarancs fagylalt

Elkészítési idő: több mint 2 óra Munkaidő: 55 perc tapasztalatot kíván átlagos ár
Vérnarancs fagylalt
Adag: 4-6 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
4 és fél dl zsíros tejszín
3 nagy vérnarancs
12 és fél dkg finomított kristálycukor
0 teáskanál vaníliakivonat
¾ dl sovány tejszín
¾ dl zsírszegény tej
4 nagy tojás

Elkészítés:

1. Két narancs héját vékonyan lehámozzuk, néhány csíkot félreteszünk a díszítéshez, a harmadik narancs héját finomra lereszeljük. 1,25 dl narancslét kifacsarunk, és félretesszük.

2. A tejet és a sovány tejszínt kis lábosba öntjük a lehámozott narancshéjjal. Felforraljuk, majd levesszük a tűzről, és legalább 30 percig állni hagyjuk.

3. A cukrot a tojássárgákkal tűzálló tálban sűrű krémmé keverjük.

4. A tejes keveréket visszatesszük a tűzre, és kis lángon felforraljuk. A tojásokra öntjük, és habverővel jól elkeverjük. Közben vizet forralunk egy akkora lábosban, amire a tojásos tálat ráhelyezhetjük úgy, hogy a tál alja ne érjen bele a vízbe. Kis lángra vesszük, ráhelyezzük a cukros tojást, és a gőz fölött folyamatosan kevergetve kb. 20 percig melegítjük, amíg olyan sűrű sodót kapunk, ami a kanál hátán megtapad.

5. A sodót átöntjük egy tiszta edénybe. Belekeverjük a finomra reszelt narancshéjat, és 10 percig állni hagyjuk. Belekeverjük a félretett narancslét, a zsíros tejszínt, meg a vanília kivonatot. Fagylaltgépbe öntjük, és megfagyasztjuk. A félretett narancshéjcsíkokkal díszítjük.

Vérnarancs fagylalt
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1475 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Spanyol konyha Spanyol konyha
(Vince Kiadó, 2011)

Az izgalmas és sokoldalú mai spanyol konyha alapjában a századok során egymást követő hódítók öröksége. Bár a föníciaiak, a rómaiak és a mórok már rég elhagyták a napsütötte Ibériai-félszigetet, a konyhaművészetre... bővebben...
Vérnarancs fagylalt
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Spanyol konyha Spanyol konyha
(Vince Kiadó, 2011)

Az izgalmas és sokoldalú mai spanyol konyha alapjában a századok során egymást követő hódítók öröksége. Bár a föníciaiak, a rómaiak és a mórok már rég elhagyták a napsütötte Ibériai-félszigetet, a konyhaművészetre... bővebben...
szótár