Mézes tejszínparfé gránátalmával

| Tejszínparfé receptek
Elkészítési idő: több mint 2 óra Munkaidő: 20 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Mézes tejszínparfé gránátalmával
Adag: 6 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
17 és fél dkg méz
3 dl zsíros tejszín
4 nagy tojás
A tálaláshoz:

Elkészítés:

1. Hat formát kibélelünk akkora műanyagfólia darabokkal, hogy a kilógó részekkel befedhessük majd a tetejét.

2. Egy egész tojást és 3 tojássárgáját a mézzel egy nagy tálban könnyű habosra verjük. A zsíros tejszínt egy másik tálban kemény habbá verjük, majd belekeverjük a mézes tojásmasszába.

3. A masszát szétosztjuk a 6 formába, majd a kilógó fóliával mindegyiket befedjük. A krémet legalább 8 órán keresztül fagyasztjuk, amíg megszilárdul. Közvetlenül a fagyasztóból tálalhatjuk, mivel nem fagy keményre.

4. Tálaláskor kibontjuk a műanyag fóliából, tálalótálra borítjuk, és a formát a műanyag fóliás béléssel együtt leemeljük róla. A gránátalmákat keresztben félbevágjuk. Az egyik felet az egyik adag parfé fölé tartjuk. A másik kezünkkel erősen ráütünk a gránátalma tetejére, hogy a magok a krémre boruljanak. Azonnal tálaljuk.

Mézes tejszínparfé gránátalmával
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1114 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Spanyol konyha Spanyol konyha
(Vince Kiadó, 2011)

Az izgalmas és sokoldalú mai spanyol konyha alapjában a századok során egymást követő hódítók öröksége. Bár a föníciaiak, a rómaiak és a mórok már rég elhagyták a napsütötte Ibériai-félszigetet, a konyhaművészetre... bővebben...
Mézes tejszínparfé gránátalmával
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Spanyol konyha Spanyol konyha
(Vince Kiadó, 2011)

Az izgalmas és sokoldalú mai spanyol konyha alapjában a századok során egymást követő hódítók öröksége. Bár a föníciaiak, a rómaiak és a mórok már rég elhagyták a napsütötte Ibériai-félszigetet, a konyhaművészetre... bővebben...
most van szezonja