Mandulaparfé forró csokoládéöntettel

Elkészítési idő: több mint 2 óra Munkaidő: 45 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Mandulaparfé forró csokoládéöntettel
Adag: 4-6 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
17 és fél dkg blansírozott, hámozott mandula
¼ teáskanál mandulaaroma
5 és fél dkg porcukor
másfél dl sovány tejszín
A forró csokoládéöntethez:
10 dkg durvára tört csokoládé
4 evőkanál víz
teáskanál vaníliakivonat
3 evőkanál cukorszirup
2 és fél dkg kockára vágott vaj

Elkészítés:

1. A mandulát tepsiben, 200 °C-ra előmelegített sütőben, időnként átkeverve 7-10 perc alatt aranybarnára pirítjuk. Vágódeszkán hagyjuk kihűlni. Felét durvára aprítjuk, a másik felét finomra őröljük.

2. A habtejszínt a mandulaaromával kemény habbá verjük. Hozzákeverjük a sovány tejszínt, és folytatjuk a felverést, közben 3 adagban rászitáljuk a porcukrot. Fagylaltgépbe tesszük, és lefagyasztjuk. Amikor már majdnem megfagyott, mély tálba borítjuk, és hozzákeverjük a durvára aprított mandulát. Hosszú formába töltjük, és elsimítjuk a tetejét. Fóliával lefedjük, és legalább 180 percre mélyhűtőbe tesszük.

3. A csokoládéöntethez egy fazékban gyöngyözve forró víz fölé helyezünk egy hőálló tálat, beletesszük a tört csokoládét a sziruppal meg a vízzel, és megolvasztjuk. Hozzáadjuk a vajat meg a vaníliakivonatot, és simára keverjük.

4. Tálalás előtt a forma alját pár másodpercre forró vízbe mártjuk. Deszkára borítjuk, erősen megrázzuk, hogy a fagyott krém kiengedjen. A tetejét és az oldalát beborítjuk a darált mandulával. Meleg, éles késsel 8-12 szeletre vágjuk. Minden tányérra 2-3 szeletet teszünk, és meglocsoljuk a forró csokoládéöntettel.

Mandulaparfé forró csokoládéöntettel
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1653 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Spanyol konyha Spanyol konyha
(Vince Kiadó, 2011)

Az izgalmas és sokoldalú mai spanyol konyha alapjában a századok során egymást követő hódítók öröksége. Bár a föníciaiak, a rómaiak és a mórok már rég elhagyták a napsütötte Ibériai-félszigetet, a konyhaművészetre... bővebben...
Mandulaparfé forró csokoládéöntettel
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Spanyol konyha Spanyol konyha
(Vince Kiadó, 2011)

Az izgalmas és sokoldalú mai spanyol konyha alapjában a századok során egymást követő hódítók öröksége. Bár a föníciaiak, a rómaiak és a mórok már rég elhagyták a napsütötte Ibériai-félszigetet, a konyhaművészetre... bővebben...
twitter