Romesco mártás

Elkészítési idő: több mint 2 óra Munkaidő: 25 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Romesco mártás
Adag: 1 adag
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
1 db édes, szárított chilipaprika
4 db szárított, csípős piros chilipaprika
4 nagy érett paradicsom
2 evőkanál vörösborecet
16 szem blansírozott mandula
1 csipet kristálycukor
3 gerezd egész, hámozatlan fokhagyma
másfél dl extraszűz olívaolaj
ízlés szerint
ízlés szerint bors

Elkészítés:

1. A paradicsomot a mandulával meg a fokhagymával tepsibe tesszük, és 180 °C-ra előmelegített sütőben 20 percig sütjük. A mandulát 6-7 perc után ellenőrizzük, nehogy megégjen. Amint aranybarnára pirul, és illatozni kezd, kivesszük.

2. A megsült fokhagymagerezdeket és a paradicsomot meghámozzuk. A mandulát, a fokhagymát, az előzőleg 20 percre beáztatott chilipaprikákat turmixgépbe töltjük, és addig keverjük, amíg apró darabokra őrli. Hozzáadjuk a paradicsomot is, megcukrozzuk, és újra beindítjuk a turmixgépet.

3. Lassúbb fokozaton keverjük, és közben vékony sugárban hozzáadjuk az olívaolajat, azután 1,5 evőkanál ecetet, ezzel már gyorsan turmixoljuk. Megkóstoljuk, és ha gondoljuk, hozzáadunk még egy kis ecetet és ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.

4. Legalább 120 percen keresztül állni hagyjuk, majd szobahőmérsékleten tálaljuk. Hűtőben, lefedve, legfeljebb 3 napig tárolhatjuk. A tetejére kicsapódó olajat tálalás előtt mindig elkeverjük.

Kb. 3 dl mártást kapunk.

Főként hidegen adják sült és párolt húsokhoz, zöldségekhez. De keverik levesekbe is, elsősorban hallevesekbe.
Romesco mártás
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 7903 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Spanyol konyha Spanyol konyha
(Vince Kiadó, 2011)

Az izgalmas és sokoldalú mai spanyol konyha alapjában a századok során egymást követő hódítók öröksége. Bár a föníciaiak, a rómaiak és a mórok már rég elhagyták a napsütötte Ibériai-félszigetet, a konyhaművészetre... bővebben...
Romesco mártás
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Spanyol konyha Spanyol konyha
(Vince Kiadó, 2011)

Az izgalmas és sokoldalú mai spanyol konyha alapjában a századok során egymást követő hódítók öröksége. Bár a föníciaiak, a rómaiak és a mórok már rég elhagyták a napsütötte Ibériai-félszigetet, a konyhaművészetre... bővebben...
hírlevél