Paprikás paradicsommártás

Elkészítési idő: 75 perc Munkaidő: 30 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Paprikás paradicsommártás
Adag: 0.7 liter
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
4 db kimagozott, vékonyra szeletelt piros húsú kaliforniai paprika
100 dkg érett, friss paradicsom
vagy
120 dkg darabolt, konzerv paradicsom
10 gerezd hámozott fokhagyma
2 db friss narancshéj
14 dkg apróra vágott mogyoróhagyma
4 evőkanál olívaolaj
1 csipet erős pirospaprika-pehely
ízlés szerint
ízlés szerint bors

Elkészítés:

1. Nagy lábosban felforrósítjuk az olajat. Beletesszük a fokhagymát, a mogyoróhagymát meg a kaliforniai paprikát, és időnként megkeverve körülbelül 10 percig pároljuk, amíg a paprika megpuhul, de nem sül barnára.

2. Hozzáadjuk a paradicsomot, ha konzervet használunk, a levét is beleöntjük. Belekeverjük a narancshéjat meg a paprikapelyhet, ha használunk. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, és felforraljuk. Utána a lehető legkisebb lángon fedő nélkül 45 percig pároljuk, amíg a mártás besűrűsödik.

3. Turmixgépben pürésítjük, majd sűrű lyukú szűrőn fakanállal átnyomjuk, hogy minél simább mártást kapjunk. Megkóstoljuk, és ha szükséges, még ízesítjük. Azonnal felhasználjuk, vagy letakarjuk, és hűtőben legfeljebb 3 napig tároljuk.

Paprikás paradicsommártás
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 2788 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Spanyol konyha Spanyol konyha
(Vince Kiadó, 2011)

Az izgalmas és sokoldalú mai spanyol konyha alapjában a századok során egymást követő hódítók öröksége. Bár a föníciaiak, a rómaiak és a mórok már rég elhagyták a napsütötte Ibériai-félszigetet, a konyhaművészetre... bővebben...
Paprikás paradicsommártás
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Spanyol konyha Spanyol konyha
(Vince Kiadó, 2011)

Az izgalmas és sokoldalú mai spanyol konyha alapjában a századok során egymást követő hódítók öröksége. Bár a föníciaiak, a rómaiak és a mórok már rég elhagyták a napsütötte Ibériai-félszigetet, a konyhaművészetre... bővebben...
ételfotó