Édeshagyma-saláta

Elkészítési idő: 25 perc Munkaidő: 20 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Édeshagyma-saláta
Adag: 5 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
14 és ⅓ dkg kimagozott fekete olajbogyó
5 nagyobb fej édes hagyma
2 evőkanál vörösborecet
2 és fél evőkanál friss, apróra vágott petrezselyem
1 és ¼ evőkanál sherryecet
másfél dl olívaolaj
ízlés szerint
ízlés szerint bors

Elkészítés:

1. Nagy lábosban enyhén sós vizet forralunk. Beletesszük a meghámozott hagymát, és 20 percig főzzük, vagy amíg a hagyma kissé megpuhul. Leszűrjük, és félretesszük, amíg lehűl annyira, hogy tovább dolgozhatunk vele.

2. A hagymát vastag szeletekre vágjuk, és lapos tálalótálon elrendezzük. Meghintjük petrezselyemmel, rászórjuk az olajbogyót, és jól megborsozzuk.

3. Külön tálban felverjük a kétféle ecetet az olívaolajjal, és közben annyi vizet adunk hozzá (kb. 1 evőkanál), hogy krémes állagú vinaigrette-öntetet kapjunk.

4. Meglocsoljuk vele az olajbogyós hagymát, és szobahőmérsékleten kínáljuk.

Édeshagyma-saláta
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1505 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Spanyol konyha Spanyol konyha
(Vince Kiadó, 2011)

Az izgalmas és sokoldalú mai spanyol konyha alapjában a századok során egymást követő hódítók öröksége. Bár a föníciaiak, a rómaiak és a mórok már rég elhagyták a napsütötte Ibériai-félszigetet, a konyhaművészetre... bővebben...
Édeshagyma-saláta
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Spanyol konyha Spanyol konyha
(Vince Kiadó, 2011)

Az izgalmas és sokoldalú mai spanyol konyha alapjában a századok során egymást követő hódítók öröksége. Bár a föníciaiak, a rómaiak és a mórok már rég elhagyták a napsütötte Ibériai-félszigetet, a konyhaművészetre... bővebben...
most van szezonja