Rizzsel töltött paradicsom

Elkészítési idő: több mint 2 óra Munkaidő: 20 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Rizzsel töltött paradicsom
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
14 dkg kimagozott, apróra vágott fekete olajbogyó
4 nagy húsos paradicsom
4 evőkanál friss, finomra vágott petrezselyem
3 evőkanál olívaolaj
ízlés szerint
ízlés szerint bors

Elkészítés:

1. Enyhén sós vizet forralunk. Beleszórjuk a rizst, és újra felforraljuk. Csökkentjük a lángot, és 10-15 percig főzzük, amíg puhulni kezd. Leszűrjük, hideg vízzel leöblítjük, és alaposan lecsepegtetjük. Lapos tálat vagy tepsit konyhai papírtörlővel kibélelünk, a rizst egyenletesen elterítjük rajta, és kb. 60 percen át szikkadni hagyjuk.

2. A rizst az olajbogyóval tálba tesszük, az olívaolajjal elkeverjük, és bőven meghintjük borssal. Valószínűleg nem kell külön megsózni, mert az olajbogyó is sós. Frissen tartó fóliával lefedjük, és 8 órán vagy egy egész éjszakán át szobahőmérsékleten állni hagyjuk.

3. Levágjuk a paradicsomok tetejét, és teáskanállal kivájjuk a magokat, ügyelve arra, nehogy megsértsük a húsos héjat. Kikaparjuk a lágy, húsos belsejét, amit apróra vágva az olajbogyós rizshez adunk. A paradicsomok belsejét kissé megsózzuk, majd a nyílással lefelé papírtörlőre állítjuk őket, és 60 percen át állni hagyjuk, hogy lecsepeghessenek.

4. A paradicsomok belsejét papírtörlővel szárazra itatjuk, majd szétosztjuk bennük a rizses tölteléket. Friss petrezselyemmel megszórva tálaljuk.

Rizzsel töltött paradicsom
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1666 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Spanyol konyha Spanyol konyha
(Vince Kiadó, 2011)

Az izgalmas és sokoldalú mai spanyol konyha alapjában a századok során egymást követő hódítók öröksége. Bár a föníciaiak, a rómaiak és a mórok már rég elhagyták a napsütötte Ibériai-félszigetet, a konyhaművészetre... bővebben...
Rizzsel töltött paradicsom
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Spanyol konyha Spanyol konyha
(Vince Kiadó, 2011)

Az izgalmas és sokoldalú mai spanyol konyha alapjában a századok során egymást követő hódítók öröksége. Bár a föníciaiak, a rómaiak és a mórok már rég elhagyták a napsütötte Ibériai-félszigetet, a konyhaművészetre... bővebben...
ételfotó